avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Clarificarea traducerii legalizate
Discuție deschisă în Traduceri

Clarificarea traducerii legalizate

Buna seara,
Mi s-au cerut la admitere la faculate diplomele de liceu obtinute in strainatate copii legalizate ale actelor in limba oficiala a tarii in care au fost emise si traducerile lor legalizate in limba romana.Nu ar trebui sa fie suficiente traducerile legalizate,adica sa anuleze necesitatea acelor copii legalizate ale originalelor?Se pot obtine in Romania aceste copii legalizate daca sunt in engleza si araba?Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 21:28, 2 Iulie 2018
Copiile legalizate, traduse sau nu, se păstrează de către instituție, originalele vi se vor înapoia, probabil. Există traducători de arabă și englezâ destui. Autorizați
Nici un notar din Romania nu va emite copii legalizate dupa acte intr-o limba straina... Deci iti ramane varianta la consulat.... Mai mult, traducerea legalizata are ca parte integranta o copie dupa original, certificat de notar pentru autenticitate. Cei de la facultate fac putin exces... De exemplu, la UBB Cluj traducerea legalizata este suficienta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nici n-am sustinut asta. nici un notar din Romania nu va face copii legalizate ale unor acte din Rep. Moldova, chiar scrise romaneste. cat despre cutumele universitatilor, este totusi autonomie.
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament intern luizaioana_luizaioana luizaioana_luizaioana Buna ziua. as dori sa stiu daca traducerea in limba romana a regulamentului intern al unei companii trebuie si legalizata. Mentionez ca documentul a fost ... (vezi toată discuția)
Tarifele de traduceri legalizate sunt standard? Hannahjoy Hannahjoy Traducerea unor documente din ro-en si a altora din en-ro, se pot face de acelasi traducator autorizat pe limba engleza? De asemenea, tarifele de pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Bună, as dori sa știu de ce anumite acte as avea nevoie pentru ... Ariana Ciubotaru Ariana Ciubotaru Bună, as dori sa știu de ce anumite acte as avea nevoie pentru o căsătorie, eu fiind din Republica Moldova iar el fiind din România căsătoria urmând sa ... (vezi toată discuția)