avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infiintare firma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infiintare firma

S-a infiintat o firma folosindu-se o procura semnata in fals.Trebuie sa ma adresez politiei economice?
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 20:50, 12 Aprilie 2010
Fapta constituie infractiune prevazuta la art.290 si 291 c pen. :

art.290 c pen - falsificarea unu inscris sub semnatura privata....daca faptuitorul foloseste inscrisul falsificat ori il incredinteaza altei persoane spre folosire, in vederea producerii de consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda.;

art.291 c pen - folosirea unui inscris oficial ori sub semnatura privata cunoscad ca este fals, in vederea producerii de consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani cand inscrisul este oficial si cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda cand inscrisul este sub semnatura privata.
Da! Trebuie sa faceti plangere penala la parchet si la politie fiindca mai mult ca sigur ca respectivii indivizi vor incepe sa traga diverse tepe in stanga si in dreapta si dumneavoastra veti fi cea chemata dupa aceea sa dati cu subsemnatul!B-)
Da, trebuie procedat asa cum s-a aratat mai sus.
Mergeti la sectia de politie unde s-a comis fapta si faceti plangerea penala.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
La infiintarea firmei s-a facut o procura in numele meu de catre o persoana (care a si semnat procura si a autentificat-o la notar) prin care as fi imputernicit o alta persoana (mandatar) care sa ma reprezinte la toate institutiile statului pentru a face toate demersurile in ceea ce priveste infiintarea firmei.Ulterior infiintarii firmei s-a facut si document "specimen de semnatura"care a fost depus la ORC.Am fost trecuta ca si asociat si administrator la firma infiintata cu documentele false.Din momentul infiintarii firmei si pana in prezent falsurile au continuat.Eu am aflat anul acesta de aceste falsuri.Este trasa la raspundere persoana care a initiat si continuat falsurile in numele meu?
Se pregatea ceva se pare.
Se va ajunge la tragerea la raspundere penala.
Important este ca veti scapa dvs de tot felul de sacaieli si expertize daca luati atitudine inca din ,,fasa".

Alte discuții în legătură

infractiune de fals, raspunderea juridica Nina1 Nina1 A fost intocmita si autentificata la notar o Procura semnata in fals prin contrafacerea semnaturii mele prin care s-a imputernicit o terta persoana ce s-a ... (vezi toată discuția)
Infractiuni de fals si uz de fals in forma continuata Nina1 Nina1 Buna seara, La infiintarea unei societati comerciale tip srl s-a folosit o procura realizata in fals prin contrafacerea semnaturii mele, procura ce a fost ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - procedura Nina1 Nina1 Buna seara, Parchetul de pe langa Curtea de Apel a emis Citatie pentu persoana care are calitatea de faptuitor in dosarul penal. In citatia respectiva este ... (vezi toată discuția)