avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiuni de fals si uz de fals in forma continuata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiuni de fals si uz de fals in forma continuata

Buna seara,
La infiintarea unei societati comerciale tip srl s-a folosit o procura realizata in fals prin contrafacerea semnaturii mele, procura ce a fost intocmita si autentificata la notar, si prin care se imputernicea o terta persoana care sa se ocupe de toate demersurile ce priveau infiintarea societatii. Toate documentele ce au fost depuse la Oficiul Registrului Comertului atat la infiintarea firmei cat si pe parcursul functionarii acesteia au fost realizate prin falsificarea semnaturii mele (eu fiind desemnata prin declaratie la notar, deasemeni realizata prin contrafacerea semnaturii mele, ca si asociat si administrator in cadrul firmei respective). Pentru aceste documente realizate in fals pe parcursul a mai mult de 3 ani am formulat plangere penala anul trecut.
Cercetarea dosarului a fost lunga si anevoioasa - deoarece s-au descoperit pe parcursul cercetarii si alte documente realizate in aceeasi maniera; cauza s-a declinat la Parchet de pe langa Curtea de Apel;
Intr-un final s-a dispus punerea sub urmarire penala a celor implicati in realizarea falsurilor;
- s-a dispus efectuarea expertizei grafice pentru documentele semnalate - s-a indicat cu exactitate autorul semnaturilor;
- pentru persoanele ce au avut competenta parchetului de pe langa curtea de apel s-au pus initial sub invinuire, apoi a-a dispus SUP;
- pentru autorul semnaturilor in fals de pe toate documentele ce sunt cuprinse in dosar s-a declinat competenta catre parchetul de pe langa judecatorie.
- de curand am aflat ca s-a actionat in judecata firma respectiva (cea infiintata prin documente ce fac obiectul dosarului penal) de catre Oficiul Registrului Comertului pentru dizolvare deoarece nu a depus documentele aferente pentru anul 2008.
Ce implica acest lucru? Cum se vor solutiona cele doua cauze penal vs. comercial?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 20:25, 7 Noiembrie 2010
se va suspenda litigiul comercial pana la solutionarea definitiva a cauzei penale.
Cum se poate sesiza instanta civila ?
Organele de cercetare penala au solicitat documentele in original de la ORC si erau depuse la dosarul penal.
In cererea de deschidere a actiunii depusa la tribunal de catre ORC este mentionat numai numele celui care a semnat in fals documentele - am omis sa mentionez ca societatea are 2 asociati si administratori in cote 80-20%, eu fiind trecuta cu procentul de 20.
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibil caz de competenta dna? Nina1 Nina1 Buna ziua S-a infiintat o societate comerciala tip srl - microintreprindere pe baza unei Procure semnata in fals prin contrafacerea semnaturii mele. Prin ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma Nina1 Nina1 S-a infiintat o firma folosindu-se o procura semnata in fals.Trebuie sa ma adresez politiei economice? (vezi toată discuția)
Dosar penal - nelamuriri Nina1 Nina1 S-a format un dosar penal ca urmare a plangerilor pentru infractiuni de fals si uz de fals impotriva a trei persoane: o persoana fizica ce a realizat falsuri ... (vezi toată discuția)