Pana in decembrie 2017 am avut un chirias pe care l-am evacuat cu ajutorul executorului judecatoresc. Dupa evacuare stiind ca nu isi platise intretinerea o perioada lunga de timp am fost sa platesc intretinerea - restanta plus penalitati - aproximativ 9000lei.
Cautand rezolvarea dosarului de executare pe portal.just.ro am descoperit ulterior faptul ca asociatia de proprietari m-a dat in judecata pt recuperarea debitului - deja platit de altfel.
Am fost la ei - am vorbit - le-am aratat ca au fost platite toate restantele insa nu au oprit procesul. Am depus intampinare si instanta a admis doar cheltuielile lor de judecata de 250lei. In intampinare am cerut oprirea procesului pentru ca debitul a fost platit chiar inainte de a afla ca a fost deschisa aceasta actiune si nu am cerut si refuzarea platii onorariului catre avocatul lor. Nu mi-a venit inca plicul de la instanta de mai bine de cateva luni.
Asociatia de proprietari cat si firma scomet au pus ca valoare de plata in intretinerea lunii decembrie 670lei ( la telefon mi s-a spus ca mai sunt inca 400 si ceva lei taxa de recuperare debit ) - pe langa cei 250lei - singura suma aprobata de instanta.
Am cerut o hartie prin care sa se specifice ce reprezinta acei 670lei insa doar verbal mi s-a comunicat si nu pot comunica cu asociatia deloc. Oficial nu mi-au dat nici o hartie. Am depus o cerere la scomet - nu am primit nici un raspuns. Administratorul spune ca nu a primit hartia si da vina pe scomet si aia dau vina pe administratie.
1. Ok. Instanta a aprobat cei 250lei - nu am ce face ii platesc. Sunt obligat sa platesc si ceilalti 420lei daca nu au fost aprobati de instanta ? Au fost introdusi in intretinere abuziv ? Despre suma asta am aflat doar telefonic cand am aflat ca brusc - intretinerea lunii imediat urmatoare pronuntarii a fost 670lei.
Am sanse sa ii dau in judecata si sa castig ? Nu e vb de bani aici - e vb de faptul ca eu consider ca nu sunt obligat sa platesc acea suma de recuperare - eu nu am semnat nimic.
2. Plimbarea datelor mele personale catre aceste firme este legala avand in vederea noile reglementari privind datele cu caracter personal ?
Multumesc
LE: instanta s-a pronuntat dupa cum urmeaza: “Respinge ca rămasă fără obiect cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Asociaţia de Proprietari .... în contradictoriu cu pârâtul ...... Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 250 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocaţial. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă, în caz de exercitare a căii de atac, la Judecătoria Sectorului 2 Bucure?ti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 02.04.2018. “ - pe cei 250lei ii inteleg - restul pana la 670 nu inteleg de unde vin.
Eu, in locul dvs. as contesta si cei 250 lei, pe care instanta vi i-a pus in carca, dar ca sa nu va complicati, mai usor va fi sa-i achitati. Aici este vorba de o hotarare a instantei - pe care nu o inteleg!
Dvs. trebuie sa demonstrati - destul de usor, ca debitul a fost achitat inainte de actionarea dvs. in instanta.
Daca instanta a respins dosarul, trebuia sa respinga si cheltuielile de judecata. Asa mi se pare normal si asa procedeaza instantele - de obicei...
Pentru celelalte sume, daca acestea va sunt repartizate pe lista de plata, le contestati la sediul asociatiei. Le contestati pana se vor satura sa le mai repartizeze. Mai mult, pentru aceste sume, asociatia trebuie sa vina cu argumente legale - dar banuiesc ca nu au. Contestatiile le faceti in scris, dublu exemplar, cu nr. de inregistrare!!!
Mult succes!
1-Va revine obligatia sa achitati strict suma dispusa de instanta in hotararea judecatoreasca
2-Asociatiile de proprietari sunt exceptate de la aplicarea prev Art 6 lit.c si Art.9 alin 2, lit.d; e, din GDPR in conformitate cu obligaţiile ce decurg din OUG 97/2005
3-Pentru suma de 670 lei,in temeiul disp art 10 L nr 230/2007 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele justificative
Proces pe rol
seceleanugina
Buna ziua,
Anul trecut am fost data in judecata de administratia de proprietari iar procesul este inca in derulare. Administratorul s-a schimbat intre timp ... (vezi toată discuția)