avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nudul proprietar are drept testamentar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nudul proprietar are drept testamentar?

Buna ziua,
Va rog lamuriti-ma si pe mine in legatura cu urmatoarea situatie:

1) Eu sunt nud proprietar. Tatal meu este uzufructuar.
2) Pot inchiea un act prin care, daca eu decedez inaintea tatalui meu, el sa nu poata incheia un contract de ingrijire cu o terta persoana, in schimbul apartamentului?
Concret, as dori ca, dupa decesul meu, acest apartament sa ramana al tatalui meu pana la moartea lui, iar dupa decesul tatalui, apartamentul sa fie preluat automat de catre stat.
Cum se poate incheia un asemenea act?
3) Aceasta "nuda proprietate" nu imi da niciun fel de drept testamentar?
4) Mentionez ca nu exista mostenitori directi, ci doar straini care vor sa il pacaleasca pe tatal meu, care are probleme mintale in urma unui AVC.
5) Eu nu am luat tutela asupra tatalui meu si refuz acest lucru.
6) Banuiesc ca prin tutela se poate obtine anularea dreptului de semnatura al tatalui meu. Cum altfel se mai poate anula dreptul tatalui meu la semnatura?
8) Daca tatal meu nu ar mai avea drept de semnatura, ar mai putea incheia vreun contract dupa decesul meu?

Va multumesc.
Nu puteti incheia un astfel de acord/act.
Puteti dispune prin testament sa lasati nuda proprietate unei persoane.
Singura modalitate ca o persoana sa nu mai ”aiba drept de semnatura” este punerea sub interdictie a acesteia. Aceasta presupune numirea unui tutore. Acest tutore, nu este obligatoriu sa fiti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desemnare tutore/curator anterior desesului georgia_qaz georgia_qaz Buna ziua, va adresez rugamintea de a ma ajuta cu informatii privind modalitatea prin care sora mea care are 2 copii, locuieste impreuna cu tatal copiilor ... (vezi toată discuția)
Cum pot restrictiona o relatie a persoanei adulte? jlvera jlvera 1) Doresc sa restrictionez relatia dintre tatal meu si o femeie cu care a trait niste ani, nefiind casatoriti, deoarece ea il invrajbeste impotriva mea, ... (vezi toată discuția)
Revocarea testamentului stagzb stagzb in care conditii revocarea testamentului efectuata de o persoana pusa sub interdictie juridica nu ar fi nula?#-o (vezi toată discuția)