Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

scrisoare de informare de la politia locala

Buna ziua ! Am primit o scrisoare de informare de la politia locala pt. stationare neregulamentara in zona de actiune a indicatorului * oprirea interzisa* . Incalcarea este sanctionata de art 100 alin 2 coroborat cu art. 108 alin 1 lit b pct 7 .
Politia locala imi cere sa le trimit intr-un formular de raspuns datele de identificare ale soferului , in situatia in care nu intra in posesia datelor cerute ma vor sanctiona pe L61 art 2 pct 31 .
Ce pot face in aceasta situatie pt. a nu fi sanctionat contraventional ?
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2018
Nick Z., utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:49, 11 Iulie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corect ar fi să vă prezentați și să spuneți cine a condus mașina în acea zi.

Altfel, poliția locală nu are competența să vă solicite datele șoferului, și cu atât mai puțin să vă amendeze pentru neprezentare. În acest sens a decis ÎCCJ prin RIL 11/2017:

... doar agentul constatator din cadrul poliţiei rutiere are competenţa de a solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identităţii persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum şi de a aplica sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relaţiilor solicitate.

www.avocatnet.ro/articol_458...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare politia locala marc13 marc13 Buna ziua, Desi inteleg ca prin decizia nr. 11/2017, ÎCCJ a stabilit ca doar Politia Rutiera are dreptul sa solicite comunicarea identitatii persoanei care ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare Mihail98 Mihail98 Buna Ziua!In data de 23.10.2020 sotia mea a parcat masina(care este pe numele meu) intr-o zona unde oprirea este interisa, intoarsa la masina a gasit sub ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie nesemnat chess chess In urma nerespectarii semnului de accesul interzis cu exceptia riveranilor, mi s-a intocmit un proces verbal de contraventie de catre un agent al politie ... (vezi toată discuția)