Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Bună ziua locuiesc intr-o acasă constituită de bunici mei din partea mamei ne existând nici un act platim doar impozit la primăria. După decesul bunicilor în acasă a rămas fratele mamei , aceasta mi-a vândut mie casa cu o chitanță de mână in 95 eu in 2005 m-am căsătorit dar anul acesta am divorțat. Aș vrea să știu dacă fostă soție are dreptul la această casă Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 16:51, 11 Iulie 2018
Depinde in ce măsură dreptul se afla in patrimoniul sau.
Din situația de fapt expusă rezultă, indubitabil, că n-are niciun drept asupra casei dar ar putea avea un drept de creanță asupra îmbunătățirilor (dacă există), eventual un drept asupra bunurilor mobile achiziționate în timpul căsătoriei.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire sweetydelcina sweetydelcina Buna ziua.As vrea sa stiu si eu cum se imparte o mostenire intr-o situatie ca a mea.Mama mea a mostenit o casa de la bunica in timpul casatorie cu tata.Intre ... (vezi toată discuția)
drepturi mostenire casa vioricad vioricad tatal meu decedat ,in urma suscesiunii sint mostenitori mama si fratele meu, mai mic, noi ceilalti 3 frati am renuntat la partea ce ni se cuvenea.eu stau cu ... (vezi toată discuția)
Fratii mei vitregi au dreptul la mostenire? m1run4 m1run4 Sunt singura la parinti iar tatal meu a decedat in 2005 si mama mea in 2008. Tatal meu a mai fost casatorit si are 2 copii in urma acelei casatorii, care ... (vezi toată discuția)