avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Violare corespondenta in mod repetat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Violare corespondenta in mod repetat

Buna ziua,

Se poate face ceva in cazul unui vecin care imi fura corespondenta din cutia postala incuiata? Deschide plicul, "confisca" actul si imi pune inapoi plicul gol. Stiu ca sancțiunile sunt relativ nesemnificative si banuiesc ca politia nu s-ar implica.
S-a mai confruntat cineva cu aceasta situatie? Este legal sa montez pe cheltuiala mea o camera de supraveghere in bloc sau trebuie intai sa obtin acordul vecinilor?

Va multumesc pentru timpul dvs.
Cel mai recent răspuns: Onshop , utilizator 16:54, 13 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Intr-adevar fapta constituie o infractiune care este prevazuta si pedepsita de art. 302 din codul penal care prevede ca deschiderea, sustragerea, distrugerea sau reţinerea, fără drept, a unei corespondenţe adresate altuia, precum şi divulgarea fără drept a conţinutului unei asemenea corespondenţe, chiar atunci când aceasta a fost trimisă deschisă ori a fost deschisă din greşeală, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Daca aveti posibilitatea sa demonstrati faptul ca autorul acestei infractiuni este vecinul dvs. pe care il suspectati puteti face o plangere penala impotriva acestuia bazata pe articolul mai sus mentionat.

Numai bine,
Daca angajez o firma de detectivi particulari care sa obtina probe, vor fi valabile aceste probe (video, foto) in instanta? Vreau sa cer daune pt stresul la care m-a supus această persoană.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea corespondentei Maria Micu Maria Micu Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac daca cineva ne violeaza corespondenta a intrat si pe adresa de mail- mi-a trimis un mesaj cu o adresa care nu-mi apartine ? (vezi toată discuția)
Violarea secretului corespondentei min90 min90 Buna ziua, Am o intrebare in legatura cu violare secretului corespondentei. Cazul meu: am avut de primit un plic cu documente. La destinatar, era trecut ... (vezi toată discuția)
Furt corespondenta Sparda777 Sparda777 Am o vecina in bloc, defapt sunt mai multi care obisnuiesc furtul de corespondenta ce as putea sa fac, individa care fura de multe ori, cam de pe la toti ... (vezi toată discuția)