avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... facturi de intretinere pt. obiectul contractului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

facturi de intretinere pt. obiectul contractului de intretinere

Buna ziua,

Revin cu o problema.... S-a facut o dezmembrare a imobilului in care locuieste batrana: L=L1+L2. L1 reprezentand casa in care locuieste dumneaei si o mica curte , iar L2 un grajd si o gradina. Obiectul contractului de intretinere este L2, iar L1 ramanand proprietatea dansei. Intrebarea este, daca cheltuielile de intretinere gen facturi de curent , taxe si impozite trebuie sa fie pentru imobilul care face obiectul contractului (pt. noi L2)sau nu. Si daca nu, atunci eu achitand toate cheltuielile de intretinere pe L1 cum pot eu dovedi ca acele facturi au fost achitate de catre mine si nu de catre ea....acestea fiind totusi pe numele ei?

Cum v-ati inteles, ca fiecare sa-si plateasca partea de cheltuieli sau dvs. sa platiti totul? daca veti achita dvs. plata tuturor utilitatilor , puneti-o pe batrana sa semneze de fiecare data , luna de luna, oentru a a avea dovada platilor efectuate. Este o chestie destul de practica ,iar in cazul vreunui litigiu, veti avea dovezile necesare.
Fie faceti cum ati fost sfatuit deja fie cand platiti, faceti chitatnta pe numele d-voastra. si la explicatii treceti, de exemplu, "impozit pe proprietatea............"
Da, ne-am gandit si noi sa semneze in fiecare luna, dar batrana e nevazator de gradul1 (desi uneori ma indoiesc ....) iar in caz de litigiu cred ca ar zice ca n-a vazut ce a semnat.....si ma intrebam daca hartia pe care o semneaza totusi, trebuie sa fie legalizata sau e ok sa fi de mana?
Totusi , poate auzi ceea ce ii dictati dumneavoastra, asa incat sa-si asume continutul unui act.
Sa aveti si doi martori care sa ateste aceste imprejurari.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere vs.contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere potyi potyi Buna ziua, Suntem pe cale sa incheiem un contract de intretinere cu o doamna batrana care nu are rude. Dansa a mai avut asa zisi intretinatori dar numai cu ... (vezi toată discuția)
Sistare dezmembrare printr-un proces pentru anulare testament potyi potyi Buna ziua, Suntem pe cale sa incheiem un contract de intretinere pt imobilul L2 cu o doamna batrana care are in proprietate imobilele L1 si L2. Zic ca ... (vezi toată discuția)
Pasi dezmembrare pentru contract de intretinere potyi potyi Buna ziua, S-a reusit intr-un final sa se faca dezmembrarea unui imobil L in 2 loturi respectiv L1 si L2. Imobil a carui proprietar este o batrana, care nu ... (vezi toată discuția)