avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Certificat conformitate torturi
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Certificat conformitate torturi

Buna ziua,am un SRL si vreau sa imi deschid un laborator de cofetarie patiserie,pentru a da clienților certificat de conformitate pentru torturi si prăjituri,de unde pot procura aceste certificate sau unde trebuie sa ma adresez ca sa pot elibera elibera aceste certificate de conformitate a produselor?banuiesc ca o declarație pe propria răspundere nu este valida,sigur este o instituție unde trebuie sa depun documentația necesară sa am acest drept sa dau certificate de conformitate,dar nu stiu unde sa merg.multumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:08, 16 Iulie 2018
Incepeti prin a citi legislatia, aici: www.avocatnet.ro/articol_367...
Pana a putea emite dvs. certificat de calitate/ declaratie de conformitate trebuie sa inregistrati laboratorul la Registrul comertului, sa-l autorizati din punct de vedere sanitar si sanitar-veterinar, sa obtineti certificarea produselor (torturi) pe care le veti produce spre comercializare.
Inregistrarea la RC se face printre altele in baza documentului pe care il detineti de cofetar/ patiser emis de o institutie a statului/ firma autorizata de MADR si Ministerul educatiei.
Nu stiu cine va sfatuieste, dar povestea cu certificarea conformitatii produselor de cofetarie si patiserie e amuzanta si complet exagerata. Mergeti si cereti certificate la Capsa, de ex.
In rest, autorizati-va laboratorul, angajati niste oameni talentati, folositi materii prime de calitate si dati-i drumul! Chemati-ne si pe noi sa cumparam.
In ce priveste produsele cu termene scurte de viata (la dvs o sa fie 24 ore), gustul si aspectul bat orice certificare.
Vreti sa va certificati produsul traditional romanesc, cum s-a sugerat in linkul anterior? Ei, atunci angajati un consultant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dulciuri de casa - ce autorizatii sunt necesare pentru preparare si comercializare? saadeddine saadeddine ma intereseaza mult afacerea dar nu stiu de ce fel de autorizatii am nevoie -in special cele sanitare- daca pot sa o pun in practica legal??!! mai exact va ... (vezi toată discuția)
Ajutor in infiintarea unei societati iuliamarin iuliamarin Buna ziua, Vreau sa imi deschid o afacere, un PFA sau un SRL-D, si va rog, daca ma puteti indruma spre a alege optiunea cea mai corecta. Doresc sa fac ... (vezi toată discuția)
Incadrare cod caen laborator sau cafenea? MituMarius07 MituMarius07 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Doresc sa deschid o cafenea unei voi vinde produse de patiserie/cofetarie servirii unei cefele. ... (vezi toată discuția)