avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lipsa semnaturii pe cererea de chemare in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Lipsa semnaturii pe cererea de chemare in judecata

Buna ziua
In cazul in care pe o cerere de chemare in judecata lipseste semnatura secretarului primariei dar este a primarului si a avocatului se poate invoca faptul ca lipseste un element al cererii.
Daca da , in ce mod se poate introduce aceasta situatie in intampinare?
Va multumesc!
Puteti sa imvocati ce doriti dvs prin intampinare oricum lipsa se acopera ,nu va ajuta cu prea mult apararea redpectiva.
Sunt aplicabile dispozitiile Art. 197 din Codul de procedura civila - Nulitatea cererii

(1) Cererea de chemare în judecată care nu cuprinde numele și prenumele sau, după caz, denumirea oricăreia dintre părți, obiectul cererii, motivele de fapt ale acesteia ori semnătura părții sau a reprezentantului acesteia este nulă. Dispozițiile art. 200 sunt aplicabile.

(2) Cu toate acestea, lipsa semnăturii se poate acoperi în tot cursul judecății în fața primei instanțe. Dacă se invocă lipsa de semnătură, reclamantul care lipsește la acel termen va trebui să semneze cererea cel mai târziu la primul termen următor, fiind înștiințat în acest sens prin citație. În cazul în care reclamantul este prezent în instanță, acesta va semna chiar în ședința în care a fost invocată nulitatea.

(3) Orice altă neregularitate în legătură cu semnarea cererii de chemare în judecată va fi îndreptată de reclamant în condițiile prevăzute la alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunerea cererii neregulare cf. art.194 cod procedura civila Antoanela Geaman Antoanela Geaman Conform art. 194 cod proc civ, cererea de chemare in judecata trebuie sa indeplineasca niste cerinte obligatorii. acestea trebuie verificate in procedura ... (vezi toată discuția)
Intampinare mig2005 mig2005 Sotul meu a depus cererea de divort prin accordul partilor, cerere pe care eu nu am semnat-o din cauza ca nu am fost de accord cu unele puncte ce apareau in ... (vezi toată discuția)
Ce pot face daca am depus cererea de chemare in judecata nesemnata? adrianatihoc adrianatihoc Buna ziua! Am depus la registratura o cerere de chemare in judecata plus inscrisuri. Din pacate, am uitat sa semnae cererea de chemare in judecata. Pana la ... (vezi toată discuția)