avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am vândut garsoniera și i-am dat banii fiicei mele, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am vândut garsoniera și i-am dat banii fiicei mele, iar acum s-ar putea să ajung pe drumuri. Ce pot face în această situație?

Am vandut garsoniera si i am dat banii fetei mele SE (care si ea la randul ei a divortat de sotul ei, si a primit partajul de 30000 de lei in urma divortului). Am cumparat un apartament de 3 camere deoarece nepotelul meu (baiatul fetei SE) era in cls. a 5-a. Cumparand apartamentul am avut uzuvruct la acest apartament. Deoarece eu am avut un imprumut in banca, pe care l-am achitat 5 ani (in loc de 10), am renuntat la acest uzufruct. Acum, fata SE, s-a recasatorit cu alt barbat , a mai fcut 2 copii. Barbatul acesta BF, a primit de la mama sa 4 case, mama sa decedand. Apartamentul acesta de 3 camere se vinde, iar fata mea, imi forteaza mana sa plec.Dandu-mi 26000 euro, cat i am dat eu.Situatia este complicata, deoarece ea vrea sa mai cumpere o garsoniera, care se va da in folosinta abia in decembrie 2018. Pana atunci, sotul ei actual, BF, ma face cu ou si cu otet, ca nu i am dat fetei tot 4 case, ca nu am bani stransi la ciorap, in contextul in care din cls. a 5 a, a baiatului , eu l-am tinut la mine, este adevarat ca bani mi a dat si mama-sa si taicasu. Mentionez caci sunt pensionara din 2011, am muncit la un hipermarchet 8 luni de zile, deci si eu am achitat toate darile la ap. cu 3 camere. El face scandal sa nu ma mut cu ei la etajul casei, sa ma duc dracului unde vad cu achii. Ce pot face in aceasta situatie? Mama luindu-si copilul la ea, acum. Eu ce pot face pentru a nu ramane in drum? Mi am dat si demisia din serviciu, deoarece ea a sustinut ca locuind cu ei, sa am grija de copii.Ceea ce el, nu doreste.
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Mai ai uzufruct?
Sau mai ai vreo casă pe numele tău?
NU mai am uzufruct si nu am o alta locuinta sau masina. am o pensie de 1100 lei.
Daca mai aveam o casa nu plangeam degeaba. Nu am unde sa ma duc.
Cum pot sa i fortez mana sa mi dea cei 26000 de euro cat i am dat eu?Nu am facut act la notar, deoarece era fata mea.A promis ca orice se va intampla nu ma va lasa pe drumuri.Acum de cand s-a casatorit cu sotul ei, cu care mai are 2 copii nu vrea sa mai auda de nimic.Sub ce forma mai pot recupera banii de la el?
Asta este fraza magică "A promis ca orice se va intampla nu ma va lasa pe drumuri".
Adică a promis că o să-ţi asigure casă.

Bineînţeles că poţi să o dai în judecată pentru returnarea imobilului cumpărat cu banii tăi (alea 3 camere au costat 26.000 euro?) deoarece a fost plătit cu condiţia să îţi asigure un drept de abitaţie (şi îngrijire, probabil).
Până la terminarea procesului, se va pune o interdicţie de înstrăinare la Cartea Funciară.

Vei arăta dovezile pe care le ai când i-ai dat banii şi cu ei au cumpărat o casă.

Judecătorul va vedea dovezile de ingratitudine şi îţi va da înapoi banii/casa sau ce pretinzi.
Ai destule dovezi că i-ai dat banii. Faptul că ai vândut şi imediat a cumpărat ea.
Şi apoi ce-o să facă când o chemi la judecător? O să mintă?

Alte discuții în legătură

Bn seara .am o intrebare la d.voastra .am fost casatorit legal ... antongherghe2017@gmail.com antongherghe2017@gmail.com Bn seara .am o intrebare la d.voastra .Am fost casatorit legal cu sotia 16ani .am avut giecare casa lui sotia in ap 2 camere in dr taberei iar eu o casa la ... (vezi toată discuția)