avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcere la job, salariu marit?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcere la job, salariu marit?

Buna ziua,
Urmeaza sa ma intorc din ccc. Angajatorul m-a informat ca salariile au fost marite, referitor la al meu nu stie sa spuna daca se va mari imediat sau treptat sau dupa cateva luni. Este corect? Ar trebui sa primesc salariu marit imediat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:29, 28 Iulie 2018
la privat NU, cu exceptia cazului in care aveti sindicat si negocieri colective.
La buget se maresc salariile la toti.
1. Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

2. Daca in timpul CCC , s-au majorat salariile, atunci la revenirea din CCC, angajatorul este obligat sa va acorde salariul imbunatatit, asa cum se dispune in alin.8 al art.10 din Legea nr.202/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea din concediu ingrijire copil Neagoe Georgiana Neagoe Georgiana Buna seara! As dori sa stiu daca la revenirea din concediul de ingrijire copil, angajatorul este obligat sa-mi mareasca si mie salariul avand in vedere ca la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt in concediu creștere copil și pentru asta contractul ... Ilinca Alexandra Ilinca Alexandra Buna ziua! Sunt in concediu creștere copil și pentru asta contractul colectiv de muncă a fost suspendat, in cei aproape doi ani în care am stat acasă cu , ... (vezi toată discuția)