avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Racordare butelie la aragaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Racordare butelie la aragaz

Datorita indolentei com. executiv al asociatiei care nu a respectat efectuarea verificarii periodice a instalatiei comune a retelei de gaz furnizorul s-a sesizat si a procedat la oprirea furnizarii .In aceste conditii unii proprietari au recurs la instalarea de butelii pentru a utiliza masinile de gatit.Au fost incalcate astfel norme care interzic " montarea şi punerea în funcţiune a unor instalaţii sau echipamente în interiorul unei locuinţe sau a unui condominiu, care pun în pericol sănătatea populaţiei sau integritatea infrastructurii edilitare" ce consecinte pot suferi acestia?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:52, 17 Septembrie 2020
Depinde de firma/ persoana autorizata de ANRE care au asigurat in apartament blocarea, dupa contorul de gaz a tevii de alimentare cu gaz a aragazului, a demontat furtunul de alimentare de la reteaua interioara de gaz si a cuplat aragazul la butelie.
Pentru aceste operatii era nevoie de acceptul scris al firmei de distributie gaze.
In alta ordine de idei - cat timp poate sa dureze o verificare a instalatiilor de distributie gaze ?! De ce a fost nevoie de racordarea aragazelor la butelie ?
Totusi un raspuns pertinent la intrebare as dori va rog !
Nu cred că C.E. a stat la ușă să interzică verificarea instalațiilor de gaze din părtile comune sau din ap. Dacă s-a intamplat cu adevărat acest lucru C.E. este pasibil de anchetare pt. siguranța codomeniului .
Un singur lucru este posibil pt. intreruperea furnizării și anume neplata consumului cea ce a dus și la intreruperea furnizării gazului , de ce nu verificați și la furnizorul de gaze motivul intreruperii .
Da 's-a intamplat cu adevarat acest lucru" am verificat. Referitor la cei care au recurs ulterior la butelie pentru alimentarea aragazului, operatia de deconectare de la reteaua de gaz comuna a blocului trebuia facuta cu informarea asociatiei, prin angajarea unei firme autorizate, care sa "puna dop" si sigiliu sau nu ?
Inteleg, ca v-ati convins singur ca primul meu mesaj a fost la obiect, adica in viziunea dvs., pertinent.

Alte discuții în legătură

Debransare de la gaze la bloc alina_25 alina_25 Se poate debransa un apartament de la reteaua comuna de gaze fara a avea montata centrala de apartament sau contuar de gaz separat? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Locuiesc intr-un apartament care are montat o centrala termica ... burebista12 burebista12 locuiesc intr-un apartament care are montat o centrala termica pe gaz. sunt decuplat de la reteaua comuna de gaz. prin bucatarie trece coloana de gaz care are ... (vezi toată discuția)
Contor gaz pasant giovi_mik giovi_mik bunaziua.sunt conectat la gaz impreuna cu vecinul....adica el are contorul de gaz si io sunt alimentat dupa el ,dar nu am contor......as vrea sa imi iau un ... (vezi toată discuția)