avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Racordare butelie la aragaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Racordare butelie la aragaz

Datorita indolentei com. executiv al asociatiei care nu a respectat efectuarea verificarii periodice a instalatiei comune a retelei de gaz furnizorul s-a sesizat si a procedat la oprirea furnizarii .In aceste conditii unii proprietari au recurs la instalarea de butelii pentru a utiliza masinile de gatit.Au fost incalcate astfel norme care interzic " montarea şi punerea în funcţiune a unor instalaţii sau echipamente în interiorul unei locuinţe sau a unui condominiu, care pun în pericol sănătatea populaţiei sau integritatea infrastructurii edilitare" ce consecinte pot suferi acestia?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:52, 17 Septembrie 2020
In tara noastra exista localitati unde nu exista retea de distributie gaz natural.Localitati mari, nu dau exemple.Oamenii folosesc aragaz cu butelie pentru a prepara mancarea.Pe ce lume traim, chiar nu cunoastem realitatile?
Nu veti gasi prevederi legale, exprese, in sensul dorit de dvs.
Pompierii, firmele care incarca butelii si distribuitorii de butelii impart pliante/ instructiuni cu modul de montaj, intretinere, supraveghere din partea fiecaruia.
Este supusa reviziei periodice si autorizarii doar butelia, atunci cand se incarca.
Ceasurile/ regulatoarele de presiune care se monteaza pe butelii au sistem de blocare cand se defecteaza.
La montaj sunt utilizate garnituri interschimbabile, livrate cu fiecare butelie care se aduce incarcata.
Daca sunt constatate improvizatii puteti formula sesizari la pompieri si acestia au obligatia sa verifice si dupa caz, pot aplica amenzi contraventionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare de la gaze la bloc alina_25 alina_25 Se poate debransa un apartament de la reteaua comuna de gaze fara a avea montata centrala de apartament sau contuar de gaz separat? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Locuiesc intr-un apartament care are montat o centrala termica ... burebista12 burebista12 locuiesc intr-un apartament care are montat o centrala termica pe gaz. sunt decuplat de la reteaua comuna de gaz. prin bucatarie trece coloana de gaz care are ... (vezi toată discuția)
Contor gaz pasant giovi_mik giovi_mik bunaziua.sunt conectat la gaz impreuna cu vecinul....adica el are contorul de gaz si io sunt alimentat dupa el ,dar nu am contor......as vrea sa imi iau un ... (vezi toată discuția)