avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum se calculeaza pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum se calculeaza pensia alimentara

Buna ziua. As dori sa stiu cat la suta din venitul net se fixeaza pensia alimentara pentru un copil. Copilul meu are 19 ani si este student. Care ar fi pasii de urmat in vederea mariri pensiei alimentare ce i revine din partea tatalui. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:25, 6 August 2018
Augmentarea pensiei pentru minor este indisolubil legată de creșterea venitului părintelui debitor, raportat la cel pe care l-a avut în momentul stabilirii pensiei.
Pentru un minor, cuantumul pensiei este limitat la maximum 25% din venitul lunar net, potrivit art 529 din Noul Cod Civil.
Buna ziua,
In calculul pensiei alimentare intra si CM, bonus anual daca firma doreste sa il dea, ore suplimentare, ore noapte?
Copilul major va trebui sa introduca singur cererea de obligare la plata pensiei de intretinere (caci vechea obligatie a tatalui probabil a fost pana la 18 ani) si sa arate ca este in continuarea studiilor, precum si in stare de nevoie, nerealizand venituri proprii (conditii cumulative ce trebuiesc dovedite).

In plus, in calculul venitului net avut in vedere de instanta nu intra decat sporurile cu caracter permanent (nu CM si nici bonus anual de exemplu). Daca orele suplimentare sunt realizate luna de luna si sporul de noapte la fel, atunci ele vor fi incluse in calculul venitului realizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentara catalinmariusmarin catalinmariusmarin In hotararea definitiva platesc 25% din venitul net realizat pensie alimentara. In acest venit intra si ore noapte/ore suplimentare/sporuri/prime. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara criss71 criss71 Buna ziua ! Ma intereseaza daca tatal copilului este sofer international , angajat in Ro cu salariul minim pe economie , diurna care o primeste intra la ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara vasi33 vasi33 Buna ziua, acum un an de zile m-am despartit de sotie, avem un baiat care are 7 anisori, in data de 18.03.2014 sunt chemat in instanta pentru marirea pensiei ... (vezi toată discuția)