avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Conventie agentie imobiliara
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Conventie agentie imobiliara

Buna ziua,
In luna noiembrie 2017, am incheiat o conventie cu o agentie imobiliara, pentru a vedea cateva oferte. La aproximativ 2 saptamani am mai incheiat o alta conventie cu alta agentie, aceasta fiind "regula uzuala" pentru a putea afla ofertele lor. Din nefericire, pentru cateva imobile, care se incadrau in cererea mea, a fost semnata conventia cu ambele agentii, (repet, altfel, nu iti arata nimeni nimic). Unul dintre imobile a fost achizitionat cu prima casa in februarie 2018, prin intermediul primei agentii, achitand comisionul aferent. In iulie 2018, a doua agentie, cu care aveam semnata conventia, si pentru imobilul cumparat in februarie, m-a notificat, ca "am sarit agentia", si ca le datorez comisionul, iar in caz de neachitare ma vor actiona in instanta. Intrebarea mea este: Acest comision, se plateste tuturor agentiilor cu care ai vizionat un imobil?, primei cu care ai semnat?, celei cu care inchei tranzactia?, sau...? In acest caz, cat de serioasa e treaba cu instanta? Multumesc
Cel mai recent răspuns: cocos1 , utilizator 13:54, 31 August 2018
Comisionul se plateste conform contractului (conventiei).
Nu puteti achita X% in valoarea imobilului doar pt ca ati vizionat un imobil in prezenta unui agent imobiliar. Eventual un onorariu pt prezentare.
In instanta, agentiile nu vor castiga procesele pt astfel de prostii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema comision agentie imobiliara bodom bodom Ma confrunt cu o problema legata de plata unui comision catre o agentie imobiliara. Am achizitionat un apart prin intermediul unei agentii imobiliare, cu care ... (vezi toată discuția)
Ce valoare are conventia de prestari servicii de intermadieri imobiliare? stefy2104 stefy2104 Buna ziua, daca semnezi in calitate de cumparator o conventie de prestari servicii de intermedieri imobiliare, ce ti se poate intampla? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Ajutor! comision agenție imobiliară ContSters418212 ContSters418212 Bună ziua, Suntem un tânăr cuplu de 25-26 de ani.Am muncit o perioada în străinătate și am decis sa ne întoarcem în tara sa achiziționam o ... (vezi toată discuția)