Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nașterea copilului in timpul divorțului

Buna ziua!

Locuiesc in Anglia și acum 3 ani m-am căsătorit cu un cetățean străin de care am divorțat de curând. Nu am avut copii cu fostul sau mi am schimbat numele.
In timpul procesării divorțului care a durat 6 luni, mi am refăcut viața și am rămas însărcinată. Nu am înscris căsătoria sau divorțul in România pentru ca nu am știut de procedurile acestea. Acum bebe s-a născut chiar înainte sa se pronunțe hotărârea de divorț, am certificatul lui de naștere, tradus și apostilat, e recunoscut de tatăl lui biologic și vreau sa merg in România in Septembrie pentru botezarea lui. Vreau sa ii fac și actele necesare ( certificat de naștere românesc și pașaport) pentru ca aici dureaza mai mult înscrierea căsătoriei și divorțului fără de care nu pot sa ii fac certificatul de naștere. Încă aștept apostilele de pe certificatul de căsătorie și divorț.
Am nevoie de un răspuns legal, cum este considerată aceasta situație, atâta timp cât cel cu care mi am refăcut viața își recunoaște copilul.
Aștept răspuns! Sunt tare îngrijorată și am un timp limita pana plecam in România!
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2018
ContSters491473, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters491473 , utilizator 16:46, 5 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu veti putea scoate certificat romanesc fara recunoasterea in tara noastra a hotararii de divort apostilate.
Mulțumesc! Atat de simplu? Cei de la Consulat au spus ca este complicat pentru ca nu am înregistrat fosta căsătorie. Aștept răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport pentru copil in marea britanie, inregistrare acte de stare civila straine teddyana teddyana Buna ziua, numele meu este Ana si am nevoie de ajutor. Locuiesc in Anglia cu sotul meu care este albanez si avem o fetita de 1an si 2luni, vrem sa ii facem ... (vezi toată discuția)
Inregistrare căsătorie/divorț pronunțate în străinătate... căsătoria în 1997, divorțul în 2006... pașaport expirat... cum pot rezolva toate acestea? iulia constantin iulia constantin Buna ziua, Sunt cetatean roman cu domiciliul in Elvetia. In ianuarie 2017 pasaportul meu a expirat, am incercat sa il prelungesc prin consulatul din Berna, ... (vezi toată discuția)
Casatorie in cipru laura42 laura42 Buna ziua M-am nascut in Romania si am cetatenie dubla- britanica si romana. M-am casatorit in 1999 in Anglia si am transcris casatoria in registrul ... (vezi toată discuția)