avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt divortata.Am copii minori,in custodie comuna,si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt divortata.Am copii minori,in custodie comuna,si un copil major.Doresc sa ma mut cu minarii in orasul unde sta cel mare.Fostul sot nu e de acord.

Distanta intre orase e de 170 de km.El nu e de acord sa paraseasca copii orasul,pentru ca o sa aiba cheltuieli in plus din cauza distantei.I-am oferit sa aduc eu minorii, lunar odata la el.El are doua weekend-uri intr-o luna.Tot nu ii convine.Mai mult de atat,nici eu nu pot sa imi permit.Daca nu pot sa ma inteleg amiabil cu el,nu pot sa parasesc orasul?Trebiue sa fie de acord si cu transferul copilului la alta scoala.Daca nu e de acord,pentru ca......(gaseste motive),atunci care e solutia?
Cel mai recent răspuns: Forza , utilizator 11:34, 6 August 2018
Buna ziua,
Actionati in judecata si restabiliti planul parental, in privinata celui minor, caci cel major poate decide singur unde sa locuiasca.
Tot prin actiune solicitati ca instanta sa suplineasca acordul celuilalt parinte, dat fiind situatia de neconcordanta in care va aflati, cu privire la inscrierea la scoala,,etc.
Cu stima!
Formulați acțiune, solicitând instanței ca, dând valoare interesului superior al minorului, să pronunțe o hotărâre prin care urmează a fi suplinit acordul celuilalt părinte.
Pe plan motivațional, puteți învedera inclusiv relația strânsă dintre frați, care doresc să locuiască în aceeași localitate.
Buna ziua.Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prin ordonanță președențiala se poate obține un document ... Pavely Pavely Prin ordonanță președențiala se poate obține un document oficial prin care sa se poată scoate minorii din tara fără sa fie nevoie de acceptul ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna - dezacord pasaport si iesire din tara taticul taticul Buna ziua ! Sunt implicat intr-un proces de obtinere a custodiei comune a copilului ( 6 ani ), deoarece pe vechiul Cod Civil, a fost incredintat mamei. ... (vezi toată discuția)
Refuz acord pentru pasaport minor george12345 george12345 buna ziua, cum se poate da in judecata un parinte, care nu e de acord cu plecarea din tara ( in vacante) a mamei cu fetita, si nici cu emiterea ... (vezi toată discuția)