avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna seara,
in cazul in care o persoana are concediu de odihna aprobat(semnat si de seful de departament) in perioada 14 august-22 august iar in data de 10 august depune cererea de demisie cu preaviz (20 zile lucratoare).
in acest caz concediul de odihna poate fi anulat de angajator?sau se prelungeste perioada de preaviz in cazul in care angajatorul refuza efectuarea concediului respectiv?
sau avand in vedere ca cererea de concediu a fost aprobata ,preavizul curge cu tot cu concediu?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:27, 7 August 2018
Buna seara!
Pe perioada preavizului Contractul individual de munca isi produce mai departe toate efectele.
In situatia Dvs. cererea de efectuare a concediului de odihna a fost deja aprobata, urmand ca demisia sa o depuneti ulterior, respectiv in data de 10 august. In acest caz exista urmatoarele posibilitati:
1. perioada de preaviz va fi intarziata pana la reintoarcerea Dvs. la munca;
2. angajatorul poate sa renunte la perioada de preaviz, sens in care Contractul individual de munca inceteaza la expirarea perioadei de concediu de odihna, daca acesta a fost anterior solicitat si aprobat;
3. salariatul si angajatorul pot stabili de comun acord ca zilele de concediu de odihna neefectuate sa fie efectuate in perioada de preaviz (atentie, de comun acord!) sau, in caz contrar, sa fie compensat in bani concediul de odihna neefectuat de catre salariat.
O seara frumoasa!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
CO nu prelungeste durata preavizului.

CO nu poate fi anulat de catre angajator, insa angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă.
În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz si c.o. Viovas Viovas Buna ziua. Am o cerere de concediu de 10 zile de concediu aprobata, pentru perioada 06.10 - 24.10. dar azi, daca imi depun demisia cu preaviz si angajatorul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz popanaid popanaid Buna ziua, am 2 intrebari referitoare la concediul de odihna: 1. se poate efectua concediu de odihna in timpul preavizului, la cererea angajatului, fara a se ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna restant, in perioada de preaviz dupa demisie suivil suivil Pe 1 iunie mi-am dat demisia si, conform CIM, ma aflu in perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare. De asemenea, am solicitat efectuarea, in timpul ... (vezi toată discuția)