avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara la absolvire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara la absolvire

Buna ziua,
In cazul unei pensii alimentare pentru copilul major, care a absolvit studiile pe 03 august 2018, cum se procedeaza? Tatal, carei i se retine imi face cerere si spune sa nu ii mai platesc copilului pensie pentru ca este absolvent. Este nevoie de adeverinta de la scoala? Pot sa ii mai platesc pana incepe urmatorul an universitar? Care este temeiul legal?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 9 August 2018
petronela_gav, utilizator
Cel mai recent răspuns: petronela_gav , utilizator 09:10, 9 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu a terminat inca studiile și nu a trecut de varsta de 26 de ani trebuie să continuati plata pensiei. Art 499 cod civil.
Eu stiu ca a terminat studiile, dar nu am nici o hartie. Tatal cere sistare pensiei alimentare. Consider ca daca la inceperea urmatorului an universitar nu aduce adeverinta, nu ii mai trimit pensia.
Intrebarea este daca pentru lunile august si septembrie se poate (legal) sa ii trimit banii. Eu trebuie sa ii retin tatalui din salar si sa ii virez copilului major.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere student- finalizare studii ContSters359971 ContSters359971 Buna ziua. As avea o intrebare legata de pensia alimentara: daca termin anul acesta facultatea pana cand mai exact trebuie sa primesc pensie? pana in ziua cand ... (vezi toată discuția)
Executare silita in cazul obligatiilor de intretinere IonUngheanu IonUngheanu Se mai datoreaza obligatie de intretinere in cazul copilului major, pentru perioada cuprinsa intre data terminarii studiilor liceale si data inceperii ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere major oprita matachecarmen1973@yahoo.com matachecarmen1973@yahoo.com Fiul meu de 21 ani termina anul acesta facultatea ,a primit pensie de intertinere in toti anii de scoala ,si as dori sa stiu cum sa procedez sa anunt acest ... (vezi toată discuția)