Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere Autorizatie constructie magazie in curte dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere Autorizatie constructie magazie in curte dupa constructie.

Buna

Am inceput constructia unei magazii( fundatie + zidire caramida + acoperis tabla) , fara autorizatie de constructie.
Mentionez ca nu e gata inca constructia.

Din ce am citit pana acum este necesara autorizatia constructiei - chiar si pentru aceasta magazie cu fundatie si caramida.

Dimensiunile constructiei sunt de 5x5m.
Constructia am ridicat-o pe locul unde am avut initial o contructie magazie de lemn , in interioriul curtii proprii.
Nu am proiect facut pentru aceasta constructie.

Imi spuneti care sunt pasii necesari pentru a obtine aceasta autorizatie , sau cum trebuie porcedat pentru a evita amenzile ulterioare.
Stiu ca s-ar putea sa fie cam tarziu , dar as vrea sa evit eventuale probleme in viitor , putand face ceva acum.

Va multumesc pentru sfat.
Ultima modificare: Joi, 9 August 2018
CosminDVD, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:18, 13 August 2018
Trebuie proiect intocmit de o firma autorizata si in baza acestuia puteti solicita autorizatie de ctie. de la primarie.
Puteti plati o amenda contraventionala si primi autorizatia de ctie. sau puteti plati o amenda contraventionala si primi o dispozitie de demolare.
Pun și eu o întrebare legată de construcția unei magazii,este legal ca un propietar să construiască pe linia de hotar o magazie fără a avea acordul vecinului(celuilalt propietar)?
Am întrebat la biroul de urbanism al primăriei,și am primit următorul răspuns verbal :dacă a fost primul care a construit și pe cealălaltă propietate nu se afla nici o construcție atunci nu avea nevoie de nici un acord.Și dacă doresc să construiesc ceva,lângă respectiva magazie îmi trebuie acordul lui. Este adevarat(legal)???!!!
Trebuia sa deschideti o discutie noua.
In logica lucrurilor, ati primit un raspuns normal.
Am pus întrebarea aici, că tot era vorba de autorizatie de construirea a unei magazii.
Cum rămâne cu Art. 612 din NCC :
Distanţa minimă în construcţii
,,Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.,,Multumesc pentru rapsuns.

Inca 2 intrebari :
1. Aveti idee cat e costul amenzii contraventionale ? sau depinde de zona ?
2. In urma intrarii in legalitate cu magazia construita , se va plati la primarie un extra impozit ? asociat noii constructii ?

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Autorizatie Adriana tanasoiu Adriana tanasoiu Buna ziua, Am construit in vara anului 2007 o casa insa nu am reusit sa obtin autorizatia. Am facut cadastru. Certificat de urbanism toate actele ce erau ... (vezi toată discuția)
Autorizatie dupa construire stelutanicoleta stelutanicoleta Buna ziua! am demolat o magazie la tara si am construit in locul ei o camera. Asta a fost acum 3 ani. Cum mai pot obtine autorizatie de demolare/constructie ... (vezi toată discuția)
Legea privind distanta intre case construite Eva Vigh Eva Vigh Buna ziua. In vecini era o casa veche construita pe linie cu stresina in curtea noastra.Acum s-a demolat pana la fundatie, dorind sa se construiasca tot acolo ... (vezi toată discuția)