avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Probleme autorizatie construire bransament primarie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Probleme autorizatie construire bransament primarie

Locuiesc in sect. 1, cartierul Straulesti. Din pacate apartin de Enel Buftea cu racordul (adica de Ilfov). Alerg dupa autorizatia de construire bransament din februarie. Cei din primaria sect. 1 nu vor sa accepte solutia celor de la Enel (BMPT la limita de proprietate). Nu vor nimic pe limita de proprietate desi exista o HG - "Hotarare pentru aprobarea Regulamentului privind racordarea utilizatorilor la retelele electrice de interes public, publicata in Monitorul Oficial nr. 109 din 12 februarie 2008" unde la art. 26 scrie (am bolduit cazul meu):

"Art. 26. — (1) Locul si, dupa caz, numarul punctelor de delimitare se stabilesc de comun acord de catre operatorul de retea si utilizator, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.
(2) La stabilirea punctului de delimitare se vor avea in vedere:
a) tipul instalatiei: de transport, de distributie sau de utilizare;
b) limita de proprietate asupra terenurilor, evitandu-se cat mai mult posibil amplasarea instalatiilor operatorului de retea pe proprietatea utilizatorului;
c) racordarea in perspectiva a noi utilizatori la instalatia de racordare.
(3) Punctul de delimitare va fi stabilit astfel incat retelele electrice amplasate pe domeniul public sa fie detinute, de regula, de catre operatorul de retea; ca exceptie, cazurile particulare se rezolva prin reglementare a autoritatii competente pentru racordare prin linie directa.
(4) In cazul in care, la cererea si cu acceptul utilizatorului, din motive tehnice sau economice, delimitarea instalatiilor se face pe proprietatea acestuia, utilizatorul se va angaja juridic, prin incheierea unui contract de superficie si inscrierea acestuia in cartea funciara, ca nu va emite pretentii financiare legate de existenta unor instalatii realizate in beneficiul lui si amplasate pe proprietatea sa, dar care apartin operatorului de retea, ori pentru racordarea altor utilizatori din instalatiile in cauza si se va obliga sa transmita aceste obligatii si succesorilor proprietari ai imobilelor respective.
(5) De drepturile rezultate in conditiile alin. (4) pentru operatorul de retea beneficiaza si succesorii legali ai acestuia."

Cei din PS 1 nu accepta solutia Enel, ei spunindu-mi ca exista o hotarire a CGMB nr 105/2006 care nu da voie sa existe nimic pe domeniul public. Si ca sa-mi schimbe solutia cei de la Enel Ilfov.
Cei de la Ilfov nu vor sa schimbe solutia (si ii inteleg, e enervant sa intri in casa omului sa citesti contoarul, in conditiile in care proprietarul contoarului e Enel). De aceea se pare ca guvernul a schimbat regulamentul o data cu privatizarea Electrica. Dar cei din primarie nu stiu sau nu vor sa stie.
Eu nu stiu ce contine hotarirea aia a CGMB deoarece primaria e atit de transparenta incit pe site nu gasesti informatii de genul asta.
Ma poate lumina cineva ce trebuie sa fac? Momentan sunt cam blocat.
Cel mai recent răspuns: Diegutza , utilizator 11:40, 22 Noiembrie 2009
In cazul dvs, va spun cu toata sinceritatea, nu vad decat o singura solutie: actiune in instanta pentru obligatia de a face , adica de a da acel aviz !B-) Fiindca in ritmul acesta si in aceste conditii veti pierde cativa ani de zile fara sa ajungeti la un rezultat! Perioada de timp in care nu va puteti valorifica terenul!
Cereti ajutorul ANRE .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am o problemă. rețelele situate pe domeniul public, ... corbumihai77 corbumihai77 Bună ziua. Am o problemă. Rețelele situate pe domeniul public, au vreo restricție/condiționări?? Mă refer la rețeaua de apă interioara care va fi ... (vezi toată discuția)
Lamuriri legate de schimbarea furnizorului de curent angi25 angi25 Buna ziua! Asociatia de proprietari din care fac parte are curent electric de la o institutie publica si in baza facturii emisa de aceasta, se plateste ... (vezi toată discuția)
Achizitie in numele altei autoritati contractante ibitza78 ibitza78 Ce presupune in plus sau ce este iesit din tipar in cazul unei proceduri de atribuire in numele altei autoritati contractante? In Fisa de date se va bifa DA ... (vezi toată discuția)