avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare din spatiu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare din spatiu

Fiul meu s-a casatorit anul trecut . Dupa casatorie le-am dat amandurora acceptul pt primirea in spatiu respectiv intr-o mica garsoniera . Intre timp a aparut si un copil dar din pacate si din motive pe care nu le evoc aici , acum sunt in divort. Intrebarea si temerea mea este urmatoarea : este posibil ca instanta sa fixeze domiciliul norei mele si implicit al copilului in garsoniera noastra iar fiul meu sa fie obligat sa plece din proprietatea parintilor lui ? Mentionez ca nora este deja dinaintea casatoriei proprietara unui apart dar a preferat garsoniera ca domiciliu pe buletin. Ce ar trebui eu sa fac in acest caz ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 10:10, 13 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanţa nu stabileşte domiciliul copilului, ci instanţa stabileşte "custodia", adică dreptul custodelui de a stabili domiciliul copilului. - să spunem aici mama.
Temerea ta este nejustificată - dreptul tău de proprietate nu poate fi în niciun fel afectat de divorţul sau decizia de custodie.
Tu poţi să-i dai afară pe toţi acum sau oricând pe viitor.
Ultima modificare: Luni, 13 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Am inteles pana aici dar custodele, in cazul de fata mama, are buletin pe adresa garsonierei mele pe 10 ani deci pana in anul 2027 , voi putea oare sa o evacuez cu copil pana la aceasta data?
Va multumesc mult
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu contează.
Nu sunt proprietari, nu sunt chiriaşi. Sunt toleraţi. Pot fie evacuaţi mâine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort crisstina777 crisstina777 Buna ziua! Dupa ce s-a casatorit, fiul meu a primit cadou o garrsoniera de la bunicul lui ( tatal meu). Actele garsonierii sunt totusi pe numele bunicului, ... (vezi toată discuția)
Evacuare din locuinta 28lacra 28lacra Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti [b]daca proprietarul unui imobil isi evacueaza fosta nora (divortata de 2 luni si jumatate) este pasibil de vre-o pedeapsa? ... (vezi toată discuția)
Anularea donatiei luci_jsv luci_jsv Am facut un act de donatie fiului si respectiv, norei mele. Intre timp ei s-au despartin prin divort, iar nora mea traieste in concubinaj cu un alt barbat. A ... (vezi toată discuția)