avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie bnca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie bnca

Buna ziua.As dori va rog sa ma ajutati cu o problema.Acum un an am facut un imprumut la banca ,de 9000 euro.La aceasi banaca mai am un card de credit de 3500 ron.Rata este de 150 euro pe luna,ptr imprumut.Eu am un salar de 1000 ron pe luna,si cam tot ce castig ii dau la banca.Rar imi raman 100 ron din salar.La inceputul anului firma la care lucrez a avut probleme si 3 luni am lucrat doar 4 zile pe saptamana ,a 5 a zi era fara plata.Si asta ma cam pus in dificultatea de a-mi achita rata.Am facut 2 cereri la banca de a ma ajuta sa reesaloneze creditul,dar raspunsul este ca deocamdata nu are o solutie ptr mine dar sunt in baza lor de date cu aceste cereri.Ei spun ca salariul nu imi este diminuat si ca salariul este acelasi ca si atunci cand am facut creditul.Dar nu pot sa le dau lor tot ce castig ptr ca am si 3 copiii,si am si alta indatoriri(gaz,curent).
Am doua rate neplatite,si luna asta voi putea plati doar 100 euro.
Ce se intampla daca nu platesc toata rata?Dupa cate rate neplatite te da in judecata?Eu vreau sa merg sa platesc nu am vrut niciodata sa ajung in situatia asta,dar sincer nu mai pot sa le dau lor tot ce castig.Gradul de indatorare este prea mare pt ceea ce castig eu.Nu mai fac fata datoriilor.Am facturi restante la curent si gaz si nu pot sa imi las copiii sa inghete in casa.
spuneti-mi va rog.voi merge lunar sa platesc dar nu toata rata.ce o sa mi-se intample.Ce pot sa imi ia si dupa ce perioada vor incepe sa imi ia.Copiii sunt singura mea avere.Ce pot sa imi ia?
Daca nu au ce sa imi ia ce o sa mi-se intample?
va rog ajutati-ma.
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 01:06, 9 Noiembrie 2009
Mai depui inca o cerere si faci referire la celelate doua la care nu ti s-a raspuns, arati faptul ca ai in ingrijire doi copii minori ( dovada copii certificate nastere, sentinta divort) ca veniturile pe membru de famile sunt... si ca este imposibil sa faci fata ratei scadente.
Iti arati disponibilitatea de a achita creditul doar ca doresti ori pasuirea pe perioada iernii cand costurile cu intretinerea sunt mari, ii asiguri de buna ta credinta... si soliciti sa-ti elibererze in raspuns in scris la adresa pe care o indici.
Daca nici la aceasta solicitare nu ti se raspunde mergi in audienta la seful serviciu credite, director de banca.
Depune in sustinerea celor afirmate de tine aici - copii dupa facturile restante, eventual somatiile de plata emise de furnizorii de utilitati.
Banca de regula nu mai urmareste debitorii cu restante, cesioneaza in favoarea unei firme specializata care trimite notificari, te contacteaza telefonic si-ti comunica ce restante trebuie sa achiti.
eu am primit raspuns la ambele cereri,dar amandoua suna la fel ca banca nu are nici o solutie ptr mine dar daca gaseste o solutie ma anunta.
In fiecare luna ma suna de cateva ori si la ultimul telefon am spus ca nu am de unde plati si ca am depus doua cereri de esalonare la care acea persoana mi-a spus ca trebuie sa fiu la zi cu ratele ca sa cer esalonare.Nu am cum sa ajung la zi,mai ales ca i fiecare luna pe langa rata mi-se percepe penalitati de 15 euro. e prea mult ptr cat castig eu.
sotul meu are si el probleme la firma la care lucreaza si are si el rate la aceasi banca la care este restant o luna.
va rog sa imi raspunde-ti la cate rate restante se da in judecata? voi merge lunar sa achit dar nu pot sa achit rata integral. pot sa imi ia casa daca eu nu am garantat cu ea?pot sa ma dea afara cu 3 copiii?
va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Chiar daca nu ai garantat cu casa banca poate sa instituie sechestru pe ea si sa o vanda la licitatie.
Daca nu ai bunuri pe numele tau nu are ce sa execute.
Si da in urma licitatiei poti fi din pacate evacuata,fie ca esti doar tu si sotul fie ca aveti copii. Din pacate pentru cei ce nu pot achita datoriile scadente executarea este ultima solutie:sorry:
Si se poate sa se reesaloneze creditul chiar daca nu ai ratele la zi, pai ce rost ar mai avea reesalonarea :O

Vorbesc din experienta, am fost restanta 3 luni si banca m-a chemat sa gasim o solutie (dar la mine a vrut directorul asta e adevarul) si mi-a oferit scutire de la plata totala pentru 12 luni :luck:

Daca nu au pana acum e greu sa cred ca vor vrea de acum incolo. Ce te sfatuiesc du-te si fa antecamera ladirectorul bancii pana te primeste si plingi, spune-i ca vrei sa platesti dar este imposibil, eu stiu mergi si vezi cu esti tratata.

Poate ca nu ar fi rau sa te gandesti la o tranzactie sa nu mai ai bunuri (casa) pe numele tau si/sau al sotului pentru a nu ajunge in strada cu copii, dar si aici e mare daraua, ca daca il "vinzi" unui frate sau priten te trezesti ca este el executat silit si n-ai rezolvat nik

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar maryana27 maryana27 Buna seara, In anul 2007 am facut un credit fara ipoteca la raiffeisen in valoare de 13000 de euro, in 2009 am depus cerere la banca pentru reesalonare rata ... (vezi toată discuția)
Executare silita adynut adynut Buna ziua vreau sa ma ajutati si pe mine daca se poate intr-o anumita situatie,o situatie disperata as spune.acum cativa ani parintii mei au luat un credit de ... (vezi toată discuția)
Credit cu plata intarziata Gnikos Gnikos Buna ziua, Sper sa gasesc un raspuns care sa am linisteasca , va voi spune care este situatia.In 2008 am contractat un credit cu valoare de apx 9000 de Euro ... (vezi toată discuția)