Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mamica de 17 ani vrea sa plece cu copilul de la locuinta parintilor

Buna seara, o verisoara care are 17 ani vrea sa plece in chirie deoarece parintii o streseaza foarte mult, nejustificat. Prin ajutorul unui prieten isi va putea permite sa plateasca chiria lunara si cheltuielile. Poate fi vreo problema cu cei de la DGASPC sau de la politie ca a plecat ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: andreescu1 , utilizator 00:45, 16 August 2018
Desigur. Va fi dusa inapoi la casa parintilor.
Exista cazuri de fete de 14 ani care au nascut copii. Asta nu inseamna ca devin automat emancipate.
Parintii sunt responsabili fata de fata de 17 ani iar ea nu poate pleca de acasa fara acordul acestora.
Protectia nu poate face prea mult impotriva mamei de 17 ani, dar ii poate lua copilul daca situatia in care este pus copilul se incadreaza la neglijenta sau abuz.
Simplu fapt ca fuge de acasa poate constitui motiv suficient pentru a-i lua copilul.
Protectia copilului nu accepta ca minorii sa fie intretinuti de prieteni cu atat mai mult cu cat minorul are in ingrijire un alt minor.
Vor fi dati in grija statului, la casa de copii sau asistenti maternali.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,am 16 ani,în ianuarie fac 17 ani. sunt în plasament ... Anonimus02082023 Anonimus02082023 Bună ziua,am 16 ani,în ianuarie fac 17 ani. Sunt în plasament simplu,la asistent maternal,între mine și asistenții maternali,exista mereu ... (vezi toată discuția)
Sunt minoră și am un copil, dar indemnizația este pe numele mamei mele și ea susține că are custodia bebelușului până fac eu 18 ani. Îmi poate lua fata dacă plec cu ea la concubinul meu? Alexandra0608 Alexandra0608 Buna seara! Am 17 ani și am copil cu barbat de 22 de ani, el a recunoscut copilul, dar indemnizația este pe numele mamei, iar ea susține ca fata este in ... (vezi toată discuția)
Procura kostina kostina buna ziua am si eu o intrebare ? am o procura de la o matusa pt doua minore ,13, si 14 ani , fetele au cam luato razna , una fuge de acasa , am aduso iar a ... (vezi toată discuția)