Buna seara, o verisoara care are 17 ani vrea sa plece in chirie deoarece parintii o streseaza foarte mult, nejustificat. Prin ajutorul unui prieten isi va putea permite sa plateasca chiria lunara si cheltuielile. Poate fi vreo problema cu cei de la DGASPC sau de la politie ca a plecat ?
Desigur. Va fi dusa inapoi la casa parintilor.
Exista cazuri de fete de 14 ani care au nascut copii. Asta nu inseamna ca devin automat emancipate.
Parintii sunt responsabili fata de fata de 17 ani iar ea nu poate pleca de acasa fara acordul acestora.
Protectia nu poate face prea mult impotriva mamei de 17 ani, dar ii poate lua copilul daca situatia in care este pus copilul se incadreaza la neglijenta sau abuz.
Simplu fapt ca fuge de acasa poate constitui motiv suficient pentru a-i lua copilul.
Protectia copilului nu accepta ca minorii sa fie intretinuti de prieteni cu atat mai mult cu cat minorul are in ingrijire un alt minor.
Vor fi dati in grija statului, la casa de copii sau asistenti maternali.
Procura
kostina
buna ziua am si eu o intrebare ? am o procura de la o matusa pt doua minore ,13, si 14 ani , fetele au cam luato razna , una fuge de acasa , am aduso iar a ... (vezi toată discuția)