avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord asociatie proprietari pentru racordare la teava ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord asociatie proprietari pentru racordare la teava gaz - pt centrala

Buna, spuneti-mi va rog daca este nevoie de acordul asociatiei de proprietari pt obtinerea cotei de gaz si montarea unei centrale individuale. Precizez ca in momentul de fata nimeni nu are centrala in bloc. Conform celor de la E-on am adunat o lista cu semnaturile a 2/3 din proprietari, am obtinut cota de gaz si proiect aprobat, insa firma care a inceput lucrarea in bloc a fost oprita de catre unii proprietari pe motiv ca nu s-a hotarat si aprobat in adunarea generala a asociatiei de proprietari aceasta lucrare. Avem proiect aprobat, dar asociatia prin presedinte si administrator - care si-a dat acordul scris, fiind unul din cele doua treimi de semnaturi adunate, se opun acum in numele asociatiei si au facut in asa fel incat la sedinta cu proprietarii sa se voteze refuzul montarii centralei individuale pe gaz.
Putem demara in continuare lucrarea neavand acordul asociatiei si doar lista cu semnaturi?
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 August 2018
Abcd4, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:15, 25 August 2018
Comitetul executiv, poate emite decizii intre doua AG.
Asadar nu este nevoie de convocarea unei AG, special pentru a lua aceasta hotarare.
Fireste ca este nevoie de acordul scris al com. ex. pentru montarea unei conducte pe spatiul comun.
Va sfatuesc sa discutati cu vecinii dvs. si sa-i determinati sa participe cu fonduri pentru instalarea unei coducte pentru gaze naturale, dar dimensionata astfel incat sa satisfaca toti proprietarii care intr-un viitor apropiat sau mai departat, sa-si faca o separare pe gaze naturale (contract individual).
Daca nu faceti asa, dvs. o sa fiti nevoit sa va trageti acea teava pe cheltuiala proprie si dupa ce o sa o aveti montata, cei care vor dori racordarea la acea conducta sa va despagubeasca - ceea ce inseamna, de cele mai multe ori, o adevarata tziganeala - ca eu am cheltuit atat, ca voi tre' sa-mi dati atat, bla-bla-bla.
Mult succes!
Fiind vorba despre instalatie magistrala care va alimenta in timp mai multi detinatori de centrala,instalatie care va fi pozata in partea couma de imobil-obligatoriu este necesar acordul asociatiei de proprietari
Dispozitia in vigoare obliga solicitantul cererii de debransare de la sistemul centralizat cu utilitati sa detina acordul asociatiei de proprietari exprimat prin hotararea adunarii generale
Am discutat in mare cu vecinii iar in momentul de fata suntem 10 apartamente din 40 care am cotizat la racordare, am dat deja avansul, deci suntem 25% din proprietari implicati. Cel mai mult se impotriveste presedintele care a si manipulat AG, invocand motive de genul “e deranjant sa vezi teava in scara” “e mai important mirosul de pe scara decat caldura din apartamente” etc.
Daca inaintam catre ei o cerere prin care le solicitam acordul si ei ne refuza, putem sa mergem in instanta pe motiv ca ne conditioneaza abuziv?
Nu au niciun motiv intemeiat sa me refuze, mai ales ca avem proiectul aprobat.
spuneti-mi va rog daca este nevoie de acordul asociatiei de proprietari pt obtinerea cotei de gaz si montarea unei centrale individuale.

Daca dv ati parcurs procedura de debransare de la sistemul centralizat,este obligatoriu sa detineti inclusiv acordul asociatiei de proprietari exprimat prin hotarare a adunarii generale-situatie in care presedintele de asociatie nu se mai poate opune la parcurgerea etapelor de instalare instalatie parte comuna gaze
Daca insa nu detineti acordul adunarii generale,inseamna ca nu ati respectat dispozitiile in vigoare si pozitia presedintelui de asociatie este intemeiata
In alta ordine de idei aprecierea e deranjant sa vezi teava in scara”,este neintemeiata,mai ales ca normele europene obliga ca toate aparatele de contorizat individuale sa fie exteriorizate proprietatilor,astfel incat in viitor fiecare proprietar de apartament in imobil de locuit in comun va detine contorul electric ,cel de gaz si de apa in exteriorul apartamentului pentru ca furnizorul de utilitati sa poata realiza verificarea consumului
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 August 2018
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele asociatiei nu-mi da acordul sa ma debransez 74mov 74mov Buna seara, am o problema cu presedintele asociatiei blocului nostru (asociatia de proprietari este doar pe blocul nostru-o singura scara), noi avand centrala ... (vezi toată discuția)
Intr-un imobil cu 10 etaje racordat la reteaua de termoficare ... rodidoina rodidoina Instalatie noua de gaze pe casa scarii Intr-un imobil cu 10 etaje racordat la reteaua de termoficare a Termoenergetica, un proprietar doreste sa-si ... (vezi toată discuția)
Instalare centrală termică la bloc im82 im82 Pentru instalarea unei centrale termice mai sunt necesare: semnăturile vecinilor de perete + a asociației de proprietari + a celor care s-au debranșat de ... (vezi toată discuția)