avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... AVIZ ISU nesolicitat in certificatul de urbanism
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

AVIZ ISU nesolicitat in certificatul de urbanism

Buna ziua!
Am solicitat de la primarie certificat de urbanism pentru amenajare unui pod rezultat in urma constructiei. Am primit certificatul de urbanism,si autorizatia de construire. Nu mi sa solicitat aviz ISU prin certificat de urbanism. Am obtinut autorizatia, in aprilie 2017 am facut lucrarea conform autorizatiei cu destinatia de locuinte. Vine ISU in control ptr prima data si ma amendeaza cu 10.000 ron ca nu am aviz si autorizatie de la ei. Dar eu nu am stiut ca imi trebuie! Avem sanse sa contestam?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:14, 30 August 2018
Obligatia legala de a cere aviz/ autorizatie ISU-psi revine dvs. ca si persoana/ firma care a amenajat podul ca si locuinta. Faptul ca nu ati stiut nu poate fi invocat, legislatia nationala este publicata in MO care poate fi accesat de orice cetatean/ firma.
Este dreptul dvs. sa contestati amenda primita, dar nu cred sa aveti vreo sansa invocand necunoasterea legii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie vazute actele, eu spun ca aveti sanse, avizul ISU nu se ia de amorul artei, se ia daca se cere pentru obtinerea autorizatiei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar prevederile legii prevenției nu se puteau aplica și in cazul nostru?
Au venit au aplicat amenda și atât! Nici măcar nu au semnat in registru unic de control! Nu au lăsat nici o măsura de îndeplinit! Este normal?
Legea preventiei nu se aplica in cazul prezentat de dvs.
Daca nu veti solicita/ obtine autorizatia ISU-psi, la prima vizita a inspectorilor ISU veti primi o alta amenda contraventionala.
Informatii suplimentare gasiti aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
si aici: www.avocatnet.ro/articol_432...
Vedeti aliniatul al 4-lea la pct.1 Cladiri.
Autorizatia ISU -psi se solicita in conditiile prevazute de lege si cererea beneficiarului catre institutia statului nu este conditionata de o solicitare de prezentare la dosarul depus la primarie pentru obtinerea certifcatului de urbanism/ autorizatie de ctie.
Certificatul de urbanism/ autorizatia de ctie. de la primarie se obtine inainte de inceperea/ efectuarea constructiei, iar autorizatia ISU-psi se obtine pentru locatia noua, in speta podul adaugat la o constructie existenta.
Proiectul de ctie. al podului trebuia sa detina un aviz psi obtinut de catre firma de proiectare, prin personal autorizat cu aceasta activitate/ sa se certifice respectarea legislatiei psi-su in domeniu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesita sau nu aviz isu dodonica dodonica Pentru o clădire de locuințe cu 4 nivele este necesar obținerea avizului ISU pentru amenajare pod rezultat din construcția cladirii in condițiile in care ... (vezi toată discuția)
Doresc un aviz isu Cornelia  dobrinescu Cornelia dobrinescu Doresc sa obțin un aviz isu pt un azil intro casă Ce condiții trebuie sa îndeplinească locuință. Menționez ca locuință are și scară ... (vezi toată discuția)
Spalatorie auto Vrabiedanut Vrabiedanut Ce avize, aprobări, etc , sunt necesare pentru amplasarea unei spălătorii auto self service pe teren propriu? (vezi toată discuția)