avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce sanse credeti ca am sa castig procesul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce sanse credeti ca am sa castig procesul?

Buna ziua,
nu stiu daca am postat intrebarea unde trebuia, dar poate imi puteti da un sfat. Parintii mei au facut un contract de inchiriere pe 1 an de zile unui individ care ulterior s-a mutat cu cateva luni inainte de expirarea contractului fara nici un fel de preaviz. Sfatuita de o ruda avocat i-am intentat proces pentru plata chiriei pe lunile ramase pana la expirarea contractului. De atunci, situatia s-a complicat in felul urmator: respectivul s-a prezentat in instanta cu o ruda avocat sustind ca pot aduce martori ca el a platit impozitul la fisc (ceea ce este adevarat, dar pe chitante apare numele parintilor -- asa a fost intelegerea verbala intre el si mama, ca el sa plateasca impozitul) si ca el dupa mutarea de la mama a fost luat in evidenta unei asociatii de proprietari si poate sa aduca hartie cum ca el de la data de la care s-a mutat de la mama a locuit in alta parte. Intre timp parintii au decedat si mostenitorii au fost introdusi in cauza. Instanta a aprobat interogatoriu pentru ambele parti, dar parintii mei decedand ... practic avocata individului nu mai are cum sa ii interogheze. Urmatoarea audiere va fi in feb 2010 cand ar trebui sa se prezinte instantei toate partile pt realizarea interogatoriilor.
Mentionez ca avocata mea mi-a spus ca am sanse sa castig procesul pt ca ea spera ca tipul nu va avea de unde sa vina cu avocat (nu aveam de unde sa stiu ca are si el o verisoara avocat). Ruda mea avocat a sustinut initial ca am avea sanse de castig pentru ca un contract nu se reziliaza asa "de azi ma mut", dar acum, ca s-au complicat lucrurile, se pare ca ea se teme ca el ar avea mai multe sanse de castig avand in vedere ca aduce dovada ca a locuit in alta parte (desi nu inteleg de ce ar trebui sa fie scutit de plata chiriei atata timp cat contractul nu expirase), ba mai mult ar putea sa ne ceara ei noua despagubiri in cazul in care instanta le da lor dreptate.
Ce sanse credeti ca avem cu procesul, tinand cont ca singura noastra proba este faptul ca el s-a mutat inainte de expirarea contractului si am putea sa il citam ca martor pe fratele meu care era la mama in ziua cand tipul s-a mutat?

Multumesc foarte mult!

Adaugare:
Faptul ca individul poate aduce o dovada ca el a locuit in alta locatie poate fi un motiv pentru care instanta sa decida ca nu trebuie sa plateasca chiria pe lunile ramase din contract?
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
ileana_cozanzeana, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:08, 11 Noiembrie 2009
Nu stiu daca am inteles prea bine, dar daca nu a achitat chiria, conform contractului care daca nu a fost reziliat trebuie sa o plateasca, si a achitat doar impozitul la fisc, el va datora in continuare chiria catre dvs.
E posibil insa sa aveti nevioe de 2 martori si nu de unul.
Mai intrebati ruda avocat cam ce ar fi la probatoriu.

avocat Claudiu Lascoschi
Aveti sanse sa castigati, faptul ca a locuit in alta parte nu este proba ca nu datoreaza chirie. Trebuia sa denunte contractul, prin concediu ( instiintare catre proprietar cu termen de preaviz) macar verbal. Este culpa lui si trebuie sa plateasca.
Da, contractul trebuia respectat sau reziliat in conditiile contractuale.
Si daca el sustine ca i-a spus mamei "hai sa reziliem contractul" (dar asta dupa ce s-a mutat si ma indoiesc ca o sa recunoasca in instanta ca a venit cu ideea sa rezilieze dupa sau in ziua in care a anuntat-o ca se muta)? Se schimba lucrurile?
Nu mai are cum sa sustina asta, e prea tarziu.

Alte discuții în legătură

Firma suspendata- dilema sediu? kasha kasha Intrebare: O firma cu activitatea suspendata la registrul comertului din iulie 2009, are ca sediu social un apartament inchiriat. Ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de închiriere spaþiu locativ în aceeasi zi în care a fost înregistrat la fisc fãrã înºtiinþarea chiriaºului GoguClaudiu GoguClaudiu Bună ziua. V-aş fi recunoscător dacă a-ţi putea face câteva referiri şi la cazul meu. În aprilie 2008 am încheiat un contract de închiriere al unei ... (vezi toată discuția)
Chirias care emite chitante false mvsilviu mvsilviu In data de 30/06/2008 am incheiat un contract de inchiriere al unui apartament (al carui proprietar sunt impreuna cu mama) pe o perioada de 5 ... (vezi toată discuția)