avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce sanse credeti ca am sa castig procesul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce sanse credeti ca am sa castig procesul?

Buna ziua,
nu stiu daca am postat intrebarea unde trebuia, dar poate imi puteti da un sfat. Parintii mei au facut un contract de inchiriere pe 1 an de zile unui individ care ulterior s-a mutat cu cateva luni inainte de expirarea contractului fara nici un fel de preaviz. Sfatuita de o ruda avocat i-am intentat proces pentru plata chiriei pe lunile ramase pana la expirarea contractului. De atunci, situatia s-a complicat in felul urmator: respectivul s-a prezentat in instanta cu o ruda avocat sustind ca pot aduce martori ca el a platit impozitul la fisc (ceea ce este adevarat, dar pe chitante apare numele parintilor -- asa a fost intelegerea verbala intre el si mama, ca el sa plateasca impozitul) si ca el dupa mutarea de la mama a fost luat in evidenta unei asociatii de proprietari si poate sa aduca hartie cum ca el de la data de la care s-a mutat de la mama a locuit in alta parte. Intre timp parintii au decedat si mostenitorii au fost introdusi in cauza. Instanta a aprobat interogatoriu pentru ambele parti, dar parintii mei decedand ... practic avocata individului nu mai are cum sa ii interogheze. Urmatoarea audiere va fi in feb 2010 cand ar trebui sa se prezinte instantei toate partile pt realizarea interogatoriilor.
Mentionez ca avocata mea mi-a spus ca am sanse sa castig procesul pt ca ea spera ca tipul nu va avea de unde sa vina cu avocat (nu aveam de unde sa stiu ca are si el o verisoara avocat). Ruda mea avocat a sustinut initial ca am avea sanse de castig pentru ca un contract nu se reziliaza asa "de azi ma mut", dar acum, ca s-au complicat lucrurile, se pare ca ea se teme ca el ar avea mai multe sanse de castig avand in vedere ca aduce dovada ca a locuit in alta parte (desi nu inteleg de ce ar trebui sa fie scutit de plata chiriei atata timp cat contractul nu expirase), ba mai mult ar putea sa ne ceara ei noua despagubiri in cazul in care instanta le da lor dreptate.
Ce sanse credeti ca avem cu procesul, tinand cont ca singura noastra proba este faptul ca el s-a mutat inainte de expirarea contractului si am putea sa il citam ca martor pe fratele meu care era la mama in ziua cand tipul s-a mutat?

Multumesc foarte mult!

Adaugare:
Faptul ca individul poate aduce o dovada ca el a locuit in alta locatie poate fi un motiv pentru care instanta sa decida ca nu trebuie sa plateasca chiria pe lunile ramase din contract?
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
ileana_cozanzeana, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:08, 11 Noiembrie 2009
ileana_cozanzeana a scris:

Si daca el sustine ca i-a spus mamei "hai sa reziliem contractul" (dar asta dupa ce s-a mutat si ma indoiesc ca o sa recunoasca in instanta ca a venit cu ideea sa rezilieze dupa sau in ziua in care a anuntat-o ca se muta)? Se schimba lucrurile?


Daca locatorul recunoaste faptul ca a operat rezilierea nu sunt probleme desi nu ar fi chiar contractual.
Daca nu recunoaste sustinerea locatarului nu va fi luata in seama de instanta la pronuntarea hotararii care ii va fi potrivnica.
Mai conteaza si momentul in care s-a facut rezilierea, presupunand ca s-a facut.

avocat Claudiu Lascoschi
Deci el zice ca i-ar fi propus mamei sa rezilieze impreuna contractul (ca de la circa financiara i s-a spus ca nu poate sa rezilieze de capul lui, ci doar daca vine cu proprietarul) si ca mama ar fi refuzat (era bolnava)

Multumesc mult !

Explicatie: el a propus rezilierea dupa ce s-a mutat.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
ileana_cozanzeana, utilizator
Multumesc mult pt raspunsuri!

Mai clar: singurele lui "probe" sunt ca a locuit in alta parte dupa ce s-a mutat de la noi si ca mama a refuzat sa mearga cu el la circa financiara ca sa rezilieze contractul. Poate sa ii dea instanta castig de cauza? In fond e cuvantul nostru impotriva cuvantului lui: el zice ca a vrut sa rezilieze, noi zicem ca nu reziliem dupa ce tu te-ai mutat deja.
Nu este relevant ca s-a mutat in alta parte.
Este ineficienta proba lui.Trebuia ca reziliererea sa fie facuta in scris in conditiile contractuale.
Chiria la contract trebuie platita pana in momentul in care contractul de inchiriere este reziliat.
In plus, mai trebuie sa achite si cheltuielile accesorii daca este obligat sa le achite prin contract, chiar daca nu a locuit acolo.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma suspendata- dilema sediu? kasha kasha Intrebare: O firma cu activitatea suspendata la registrul comertului din iulie 2009, are ca sediu social un apartament inchiriat. Ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de închiriere spaþiu locativ în aceeasi zi în care a fost înregistrat la fisc fãrã înºtiinþarea chiriaºului GoguClaudiu GoguClaudiu Bună ziua. V-aş fi recunoscător dacă a-ţi putea face câteva referiri şi la cazul meu. În aprilie 2008 am încheiat un contract de închiriere al unei ... (vezi toată discuția)
Chirias care emite chitante false mvsilviu mvsilviu In data de 30/06/2008 am incheiat un contract de inchiriere al unui apartament (al carui proprietar sunt impreuna cu mama) pe o perioada de 5 ... (vezi toată discuția)