avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Necesita sau nu aviz ISU
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Necesita sau nu aviz ISU

Pentru o clădire de locuințe cu 4 nivele este necesar obținerea avizului ISU pentru amenajare pod rezultat din construcția cladirii in condițiile in care HG 571/2016 reglementează ca este obligatoriu pentru clădiri cu MAI MULT de 4 nivele la care se amenajează mansarda? Ce înseamnă mai mult de 4 nivele?
Cel mai recent răspuns: dodonica , utilizator 19:11, 31 August 2018
Inseamna ca este nevoie de autorizatie ISU pentru blocuri cu 4 etaje la care se construieste mansarda/ pod.
Intrebarea mea se referea la numarul de NIVELE nu la numarul de ETAJE.....
HG 571 spune ca se se supun avizarii cladirile,
d) de locuit colective, noi sau existente, CU MAI MULT DE 4 NIVELE la care se realizează sau amenajează mansarde;
In cazul meu D/P/1E/M 4nivele....DECI NU CU MAI MULT DE 4 NIVELE
Cum interpretati CU MAI MULT DE 4 NIVELE la care se realizează sau amenajează mansarde?
Eu inteleg ca mai mult de 4 inseamna 5,6,7.....la care se realizeaza......
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2018
dodonica, utilizator
Faceti exceptie de numarul de etaje/ niveluri (ziceti-le cum vreti). Se are in vedere mansarda construita ulterior ca ceva in plus fata de proiectul initial si nu in ultimul rand evenimentele/ incendiile inregistrate la astfel de locatii.
De altfel, dupa cum ati postat intr-o alta discutie, ati primit deja amenda contraventionala de la ISU pentru lipsa autorizatiei.
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Și cam care ar fi temeiul legal sa fac excepție de numărul de nivele? Când tocmai de acesta trebuie sa ținem cont de numărul de nivele...O lege un articol ceva? Și nu este nimic construit ulterior! Este vorba despre podul de subt învelitoare rezultat in urma construcției!
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2018
dodonica, utilizator
Informatiile legale le-ati primit deja.
Podul l-ati amenajat (ati facut modificari cu proiect, presupun) si ati solicitat autorizatie de ctie. pentru amenajare.

Alte discuții în legătură

Aviz isu nesolicitat in certificatul de urbanism dodonica dodonica Buna ziua! Am solicitat de la primarie certificat de urbanism pentru amenajare unui pod rezultat in urma constructiei. Am primit certificatul de urbanism,si ... (vezi toată discuția)
Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de securitate la incendiu ginitza ginitza Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: fabrica cu domeniu de activitate productie, doreste sa isi deschida un punct de lucru intr-o hala in care isi ... (vezi toată discuția)