avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... EROARE PLATA ANAF
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

EROARE PLATA ANAF

Bună ziua, dintr-o eroare am facut o plată către ANAF și am scris CUI-ul altei societății. Nestiind că ANAF-UL nu are CUI am copiat CUI-ul unei alte societății care desigur și ea avea datorii la Bugetul de STat.
Am fost la ANAF să rezolv problema si să se stingă obligațiile debitorului din contul căruia am virat suma, dar dânși nu sunt de acord deoarece am virat suma pentru un debitor care avea și el datorii și s-a stins datoria pentru acela.
Acum nu știu ce am de făcut, este vorba de o sumă destul de mare... Mă puteți ajuta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 17:16, 31 August 2018
Apreciez că a avut loc o novație prin schimbare de debitor!
Ca demersuri, puteți solicita societății respective să vă dea banii sau să formulați o acțiune în pretenție; cred că îmbogățirea fără justă cauză ar fi temeiul corect.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Faceti o cerere scrisa la trezoreria unde ati platit ,in care solicitati redirectionarea sumei in contul corect, pe codul fiscal corect.Atasati dovada platii.
Am făcut, dar nu sunt de acord, ne comunică faptul că: pentru a putea da curs solicitării dumneavoastră, este necesar ca societatea, în a cărui cont au fost virate eronat ordinele de plată să îndeplinească prevederile art. 164, alin (4) din Legea 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală, adică să nu aibe datorii față de bugetul de stat, iar societatea in contul căruia am virat banii este in faliment, deci clar avea datorii fata de bugetul de stat. S-au stins datoriile lor. Iar societatea noastră a rămas cu datorii.
Societatea este în faliment. Iar societatea din contul căreia s-au virat banii este in reorganizare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa faceti adresa catre societatea in contul careia ati virat banii, in vederea returnarii, se pare ca e singura solutie, asa cum bine s-a precizat mai inainte .

Alte discuții în legătură

Virat eronat la bugetul de stat vlasceanu raluca vlasceanu raluca am virat eronat tva de plata la o societate cum imi pot recupera banii? mentionez ca societatea caruia am virat nu factureaza decat o data pe an, iar anul ... (vezi toată discuția)
Refuzare plata dupa executare silita petrans petrans buna ziua, In urma obtinerii unei executari silite societatea debitoare inca nu doreste sa-si platesca debitul de 2500 euro.Executorul a obtinut de la cele 40 ... (vezi toată discuția)
Sa cer sau nu insolventa cosminghe cosminghe Buna ziua, Am doua srl la una sunt asociat unic si administrator si i-am suspendat activitatea anul acesta pentru ca stransesem datorii la ... (vezi toată discuția)