avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbarea numelui de familie a mamei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbarea numelui de familie a mamei

Buna seara.Acum 5 ani am nascut o fetiță în Spania.In momentul acela eu eream divorțata de cateva luni,dar încă nu aveam actele schimbate (adica purtam numele fostului soț)fetița a lua numele de familie al tatălui (actualul sot)dar în certificatul de nastere la mama sunt numele de familie al fostului sot,pentru că nu aveam încă mențiunea pusă cum ca revin la numele anterior înaintea căsătoriei. A mai trecut timpul si ma tot lovesc de greutăți din cauza asta:pe certificatul copilului apar cu un nume de familie,după ce am revenit la numele meu de domnișoară cu alt nume de familie,si acum ca sint căsătorită legal alt nume de familie(acelasi ca al copilului)Întrebarea mea este următoarea:Ce pași trebuiesc urmați ca pe certificatul de nastere al copiluli(eliberat de către consulatul României în Spania)sa apara numele meu de domnișoară,tinand cont ca eu eream divorțata la momentul nasterii copilului dar nu aveam actele schimbate (pt k aici nici nu au treaba ei cu numele de familie,decat te divorteaza Si cum a durat mai mult pana sa pus mențiunea pe certificatul de căsătorie cel vechi?)Ca daca nu,tot timpul trebuie să își după mine o groaza de hârtii demonstrând că sunt aceeași.Va mulțumesc din suflet anticipat!!

Alte discuții în legătură

Buna seara. doresc transcrierea certificatului de nastere al ... Ama0211 Ama0211 Buna seara. Doresc transcrierea certificatului de nastere al copilului născut in străinătate. Certificatul de nastere a fost intregistrat prima data cu ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea casatoriei intocmita in belgia kath kath Buna, In anul 2009 m-am casatorit in Bruxelles cu un cetatean roman. Dupa doar doi ani ne-am despartit si un an mai tarziu a urmat si divortul:( in urma ... (vezi toată discuția)
Cum trec copilul minor in numele actualului sot? Adriana1577 Adriana1577 In 2010 am divortat .in urma divortului minora mi a fost incredintata prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila .recent m am casatorit si vreau sa ... (vezi toată discuția)