avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum trec copilul minor in numele actualului sot?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum trec copilul minor in numele actualului sot?

In 2010 am divortat .in urma divortului minora mi a fost incredintata prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila .recent m am casatorit si vreau sa trec copilul in numele actualului sot.se poate ?si ce trebuie sa fac.?multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:21, 15 Iulie 2017
Tatal copilului rămâne cel ce era sotul dvs. La momentul nasterii acestuia. Tatal este responsabil si de întreținerea acestuia până la împlinirea vârstei majoratului sau până la finalizarea studiilor.
Copilul minor poate fi infiat de catre actualul sot, dar doar cu acordul tatalui biologic. In urma procesului de adoptie, copila primeste un nou certificat de nastere, cu noul nume si cu numele tatalui schimbat.
Copilul NU divorțează și el odată cu părinții săi. Fetița este și va rămâne copilul tatălui ei natural. Adopția ar fi o excepție prin care actualul soț ar înfia-o, dar numai cu acordul tatălui ei natural.
Ce vreti de fapt, sa ii schimbati doar numele sau sa fie adoptata de sotul dvs ?
De ce ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si recunoastere copil asboss28 asboss28 Buna ziua, am si eu o intrebare mai delicata, o prietena de a mea este maritata si are un copil de un an . Mentionez ca acest copil nu este al barbatului cu ... (vezi toată discuția)
Trecerea copilului pe numele sotului actual ela_mia07 ela_mia07 Buna ziua!Am o fetita de 13 ani si as dori sa stiu cum trebuie sa procedez ptr.a trece fetita pe numele actualului sot.mentionez ca pe certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor catre tata - relatie extraconjugala tudorct tudorct Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti ce se intampla in cazul unui proces de incredintare a minorului catre tata. Copilul este rezultatul unei relatii ... (vezi toată discuția)