avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Va rog sa-mi spuneti daca imi pun demisia trebuie sa stau in preaviz 15 zile calendaristice sau daca patronul este de acord cu plecarea imediat in cu data demisiei sunt liber de contract .
Daca imi pun demisia si plec fara sa stau cele 15 zile ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: rares79 , utilizator 16:28, 6 Mai 2006
Cel mai bine ar fi sa faci cerere de incetare a activitatii cu acordul partilor, si esti liber la data specificata in cerere. In cazul demisiei daca patronul specifica pe cerere ca este de acord cu o perioada mai mica de preaviz, sau renunta la preaviz complet se inchide cartea de munca cu art.pentru demisie. Daca patronul nu accepta o perioada mai scurta de preaviz, in cel mai rau
caz , dupa efectuarea cercetarii disciplinare obligatorii, iti inchide cartea de munca disciplinar.
Succes!
Poti depune o singura adresa in care sa ceri acordul partilor,cu data care vrei si apoi sa spacifici ca daca ei nu sunt deacord cu acordulpartilor sa considere cererea ca demisie iar de la data depunerii ei curge preavizul. esti obligat sa te duci in preaviz pt ca altfeliti pot desface cim disciplinar. poti renunta la preaviz numai daca angajatorul nu si-a indeplinit obligatiile din cim -vezi art. 79 cm.
pt demisie nu trebuie acordul patronului;altfel s-ar asimila unei desfaceri a ctr de mca cu acordul partilor
in cazul demisiei, patronul poate sa fie de acord cu aceasta, avantajul fiind ca astfel se elimina termenul de preaviz.
da' codul muncii e greu de citit, nu?
primul are dreptate, iti inchide cartea de munca disciplinar conf art 61 lit a CM
deci nu fa asa ceva ca apoi ai probleme, dar sa-mi spuneti voi acum mie ce se intampla cand dupa demisie ei te dau afara prin concediere (disciplinar), apoi te judeci cu ei, instanta iti accepta nulitatea absoluta a deciziei lor de concediere,
ei ti-au incheiat deja cartea de munca disciplinar pana s-a terminat procesul.ce faci in acest caz cu cartea de munca? cine iti mai face modificarile? ca instanta nu-i poate obliga pe ei sa faca modificari, ce este valabil in acest caz demisia pe care ti-ai dat-o mai inainte sau ce?
nu uitati nu s-a cerut reincadrare, deci ce este valabil?

Alte discuții în legătură

As dori parerea unui consultant rodicamar rodicamar Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Luni, 25.10.2010 mi-am depus demisia in care am solicitat desfacerea contr. de munca conf. art.79 din Codul muncii, incepand ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare a contractului de munca jianumarian jianumarian Buna seara, Spuneti-mi va rog: la terminarea preavizului, angajatorul este obligat sa elibereze decizia de incetare a contractului de munca? Sau ma poate ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca!!! victorkif victorkif buna,am si eu o problema....u n angajat si-a dat demisia in timpul concediului de odihna, acordand patronului preavizul de 15 zile. patronul i-a desfacut ... (vezi toată discuția)