avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociația de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociația de proprietari

Buna ziua . Am si eu o nelămurire. Mama mea este obligată de asociația de locatari sa plateasca o suma de 1700 lei pentru reparațiile de pe bloc . 1700 de fiecare apartament aceiasi sumă ca cei de la ultimul etaj si asta pentru a pune un carton si o smoală pe bloc care costa 28000 lei . Nici unul din locatari nu a fost înștiințat de această treaba dar au fost chemați la o ședință in care li sa adus la cunoștință că cei de la asociatie deja au si facut demersurile in acest sens si ca ei trebuie să plătească . Este legală această treaba ? Nimeni nu este de acord cu această plata ... mai ales cei de la etajele intermediare care sunt revoltați că plătesc aceiasi sumă ca cei de la ultimul etaj . Mama mea sta la etajul 1 . Mie nu mi se pare normal sa faci demersurile într-o lucrare ca dupaia sa obligi practic pe toată lumea sa plateasca . Multumesc anticipat de raspuns.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:46, 5 Septembrie 2018
Este foarte corect si legal ca toata lumea sa plateasca, indiferent la ce etaj este situat apartamentul. Este gresita gandirea dvs. ca cei de la ultimul etaj ar trebui sa plateasca mai mult, terasa face parte din spatiile comune.
Reparatiile partilor comune se discuta in adunarea generala iar pentru reparatii contribuie toti proprietarii indiferent de etajul la care locuiesc pentru simplu motiv ca proprietarii detin o cota parte indiviza din partile comune.
Obligatia repararii si intretinerii partilor comune revine tururor proprietarilor.

Nu era mai bine sa nu mai existe ultimul etaj si astfel sa nu mai apara animozitati intre proprietari?
Daca mama dvs locuia la casa isi repara sau nu acoperisul?

Puneti- o pe mama dvs in situatia proprietarilor de la ultimul etaj.
Daca ii ploua in casa iar ceilalti proprietari nu ar fi fost de acord cu reparatia terasei si plata cheltuielilor de reparatii ce ati mai fi intrebat pe forum?
Cum pot fi obligati cei de la etajul 1 sa fie de acord cu reparatia si contributia, chiar daca asa prevede legea 230/2007?

Art. 44-HG1588/2007
(1)Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul – partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.

Chiar daca locuieste la et 1 si nu foloseste liftul are obligatia sa plateasca reparatia si intretinerea liftului, in schimb poate fi scutita de la plata energiei electrice pentru lift, asta in conditiile in care exista lift in bloc.

Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2018
cyan, moderator
terasa imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
asociatia de proptrietari este obligata sa asigure buna functionare a partii comune de constructii si de instalatii din imobilul de locuit in comun
daca exusta hotararea adunarii generale pentru executare lucrare reparatii terasa,c/v urmeaza sa fie repartizata tuturor proprietarilor indiferent de etajul unde domiciliaza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa imi spuneti in atributiile cui intra repararea acoperisului balcoanelor de la ultimul etaj al unui bloc? m_dobran m_dobran Va rog sa imi spuneti in atributiile cui intra repararea acoperisului balcoanelor de la ultimul etaj al unui bloc? a) asociatiei de proprietari b) ... (vezi toată discuția)
Cum ar împart cheltuielile prin acoperiș la bloc? Linda Moldovan Linda Moldovan Buna ziua Locuiesc într-un bloc unde pe scara suntem 10 locatari. Pe coloana cu noi nu este acoperiș( noi stam la parter), este doar bitum ... care vara se ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de acoperisul blocului mhpintea mhpintea Buna ziua , v-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu urmatoare problema : Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu 4 etaje caruia i sa pus un acoperis ... (vezi toată discuția)