avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asistent medical generalist studii superioare vs ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asistent medical generalist studii superioare vs studii postliceale

Hotararea de Guvern 497/2010 privind aprobarea Regulamentului de organizare si desfasurare a concursului si a examenului pentru ocuparea posturilor vacante si temporar vacante, precum si stabilirea criteriilor de evaluare a performantelor profesionale individuale la promovare prin examen a personalului contractual din sistemul sanitar
contine urmatoarea anexa :
ANEXA - REGULAMENT de organizare si desfasurare a concursului si a examenului pentru ocuparea posturilor vacante si temporar vacante, precum si stabilirea criteriilor de evaluare a performantelor profesionale individuale la promovare prin examen a personalului contractual din sistemul sanitar



Capitolul I - Activitati premergatoare desfasurarii concursului
Art. 1
(3) Pentru posturile vacante de asistent medical pot participa la concurs persoane care indeplinesc conditiile de grad/treapta profesionala si specialitate, INDIFERENT de nivelul studiilor (M, PL, SSD, S).

I) Teoretic, potrivit acestui articol un asistent medical cu studii superioare poate participa la un concurs pe un post de asistent medical cu studii postliceale, asumand-si in scris faptul ca renunta la incadrarea salariala conform studiilor absolvite si accepta incadrarea salariala conform postului pentru care a aplicat?
II ) Se aplica aceasta Hotarare de Guvern , chiar daca spitalul care scoate postul la concurs, stabileste regulile de participare conform Hotararii de Guvern H.G. nr. 286/martie
2011(actualizată), pentru aprobarea Regulamentului –cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau
trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice?
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2018
StelutaStely, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 17 Septembrie 2018
Concursurile și examenele se organizează în temeiul regulamentului de organizare și desfășurare a concursului și a examenului pentru ocuparea posturilor vacante și temporar vacante, precum și stabilirea criteriilor de evaluare a performanțelor profesionale individuale la promovare prin examen a personalului contractual din sistemul sanitar, aprobat prin HG 497/2010.

HG 497/2010 se completeaza cu prevederile HG 286/2011 .
Inteleg urmatoarul lucru , aceasta este raspunsul intrebarii cu nr II pe care am adresat-o.
Ce parere aveti de intrebarea cu nr I, cum se aplica acel articol in acest caz?
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2018
StelutaStely, utilizator
Potrivit HG 497/2010, un asistent medical cu studii superioare poate participa la un concurs pe un post de asistent medical cu studii postliceale.
Va multumesc enorm pentru raspunsul prompt !
Exista un alt articol ce poate impedica acest lucru ?
Nu am gasit niciun articol in cele doua acte normative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs carmenstan carmenstan Regulamentul -cadru pentru ocuparea unui post vacant sau temporar vacant pt sanatate ,se gaseste in Hot.Guv.285/23.03.2011 SAU H.G. nr.497/2010? Sau a ... (vezi toată discuția)
Concurs gluten gluten Pentru organizarea si desfasurarea concursului de ocupare a unui post in sistem sanitar -buget,dupa ce ordin se desfasoara ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Concurs ocupare functie sefi sectii spitale dana manea dana manea in ce conditii se pot scoate la concurs functiile de sefi de sectie intr-un spital? (vezi toată discuția)