avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare minor sub 16ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare minor sub 16ani

Buna ziua,
as dori sa stiu care sunt conditiile care trebuiesc respectate in cazul angajarii unui minor sub 16ani, si care sunt pasi necesari pentru a face acest lucru.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 19 Septembrie 2018
Vedeți art 13 codul muncii actualizat 2018
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Persoana fizică poate încheia un contract de muncă în calitate de salariat şi la împlinirea vârstei de 15 ani, cu acordul părinţilor sau al reprezentanţilor legali, pentru activităţi potrivite cu dezvoltarea fizică, aptitudinile şi cunoştinţele sale, dacă astfel nu îi sunt periclitate sănătatea, dezvoltarea şi pregătirea profesională.

Acordul pentru incheierea contractului individual de munca de catre minorul cu varsta intre 15 si 16 ani trebuie sa provina de la ambii parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare minori NNorbert NNorbert Buna ziua Se angajeaza un minor (este intre 15 si 16 ani,, cu 8 ore pe zi, 30 ore pe saptamana) care ar fi salariul minim pentru minorul ... (vezi toată discuția)
Un sfat monica38 monica38 As dori sa aflu si eu legea prin care un minor poate fii angajat. Conditii si daca are varsta de 15ani si 10 luni poate fii angajat? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Prestari servicii la un srl mona_lisa mona_lisa Buna ziua! La un SRL pot angaja personal cu prestari servicii pe perioada de vara ? Care e varsta minima pe care trebuie sa o indeplineasca respectiva ... (vezi toată discuția)