avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... De ce ai nevoie pentru a deține un spray paralizant?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

De ce ai nevoie pentru a deține un spray paralizant?

Buna ! Stiu ca pentru port arma îți trebuie permis . Pentru spray paralizant ai nevoie de ceva ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:45, 21 Septembrie 2018
In Legea nr. 295/2004 se mentioneaza:
-Art. 63 Uzul de arma neletala destinata pentru autoaparare:
1) Titularii dreptului de a purta si folosi arme neletale, destinate pentru autoaparare pot face uz de arma numai in poligoanele autorizate in conditiile prezentei legi sau in caz de legitima aparare ori stare de necesitate.
-Art.62
3) Armele neletale pot fi detinute si, dupa caz, purtate si folosite de persoane fizice sau juridice, cu conditia inregistrarii acestora la autoritatile competente, in conditiile prevazute de prezenta lege .
Prin urmare trebuie sa inregistrati aceasta arma neletala de autoaparare la politie pentru a o putea folosi in mod legal.
Spray-urile paralizante sau aparatele cu electroşocuri nu necesită aprobarea poliției și pot fi achiziționate din orice magazine de specialitate, pe baza buletinului care atestă că solicitantul are 18 ani împliniți.

Art. 63 a fost abrogat de pct. 25 al art. I din Legea nr. 319 din 11 decembrie 2015, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 929 din 15 decembrie 2015.

Art.62 are in prezent alt continut.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spray autoaparare piper aby12 aby12 Buna ziua, doresc sa stiu daca spray-ul de autoaparare pe baza de piper tb declarat la Politie pt a-l putea detine? Daca mi se acorda dreptul de a-l detine, ... (vezi toată discuția)
Uzul de arma neletala-legea armelor si munitiilor 2011 Utilizator_Arma_NEletala Utilizator_Arma_NEletala Buna ziua, sunt un detinator de arma neletala ( pistol cu bile de cauciuc ) procurat legal. Am citit legea armelor si munitiilor din 2011 si am cateva ... (vezi toată discuția)
Autoaparare alin0286 alin0286 as dori sa va intreb daca folosirea unui pistol neletal intr-un incident in care esti agresat poate fi considerata autoaparare...sau mai exact in ce conditii ... (vezi toată discuția)