avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare auto

Daca vand o masina si scriu pe talon instrainat catre.., iar respectivul nu a inmatriculat inca masina pe numele lui, si primeste amenda, cine plateste
amenda?
Cel mai recent răspuns: ghsilvana , utilizator 08:04, 22 Septembrie 2018
In situatia precizata,amenda revine proprietarului din evidenta politiei,
Buna ziua,

Ca sa scapati de griji, dupa trecerea termenului de 30 de zile pe care il are cumparatorul ca sa declare autoturismul achizitionat, puteti depune la drpciv o copie dupa contractul de vanzare-cumparare si o declaratie in care precizati ca ati instrainat autoturismul.
Si scapati de eventualele batai de cap :)

PS: Si depinde pt ce primeste amenda, daca este oprit si i se inmaneaza proces verbal atunci amenda este a soferului.

O zi buna.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
ghsilvana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce risc ? Adrian_Dodan Adrian_Dodan Buna ziua, In luna ianuarie am achizitionat un autoturism rulat, inmatriculat in RO. Masina a fost achizitionata de noua de fostul proprietar de la ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)
Cumparat masina cu taxa recuperata adina_geo adina_geo Asemanator unui alt membru ,am cumparat si eu de curand o masina la care am fost asigurat verbal ca taxa de inmatriculare nu a fost recuperata(deci am ... (vezi toată discuția)