avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Rezidenta fiscala in Germania
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Rezidenta fiscala in Germania

Buna ziua! Poate cineva sa ma indrume unde pot primi un raspuns la urmatoarea situatie. Lucrez in Germania 8 luni pe an si vin acasa de doua ori pe an . Am un autorurism inmatriculat pe mine in Germania. Vreau sa-l trec pe Romania dar sa-l folosesc in continuare in Germania cat si Romania. Din cate am inteles nu as avea voie sa foloses in Germania masina inmatriculata pe Ro cat timp eu petrec majoritatea timpului acolo. Ma gandeam sa o inmatriculez pe parinti dar nu stiu daca nu apare alta problema.
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 15:18, 25 Septembrie 2018
Nu conteaza cat timp lucrati in tara X si cat timp stati in tara Y!
Ceea ce conteaza este rezidenta, sunteti rezident De, pt a putea circula cu masina dvs va trebui s-o inscrieti in De.
Puteti s-o donati sau s-o vindeti parintilor, daca parintii sunt rezidenti romani vor putea s-o inregistreze in Ro, dar pe numele lor!!!
ATENTIE, asigurarile in Ro nu au acoperirea si service-ul celor din De, nici macar cele care au in spate mari grupuri internationale de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! mașina mea este înscrisă pe mama, pentru a putea ... Ralucaelena14 Ralucaelena14 Bună ziua! Mașina mea este înscrisă pe mama, pentru a putea circula cu ea in străinătate, altceva inafara de contract decomodat se poate face? (vezi toată discuția)
Legea privind circulatia in romania a autovehiculelor inmatriculate in alte state ioan neicu ioan neicu Buna ziua! Un cetatean roman curezidenta in spania cu contract de munca pe termen nelimitat PROPRIETAR al unui autoturism inmatriculat in Spania,are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Procura folosire auto alex29bv alex29bv Buna ziua. As dori si eu o lamurire in legatura cu foliserea unui autovehicul in spatiu UE. Masina este inmatriculata pe numele tatalui meu si as dori sa ... (vezi toată discuția)