avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc să divorțez, însă soțul nu vrea să audă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc să divorțez, însă soțul nu vrea să audă de asta și refuză să plece din apartament. Cum pot rezolva situația?

Buna ziua,

Vreau sa divortez de sot insa el nu vrea sa auda de asta, ba chiar a zis ca daca e sa divortam imi va plati chirie la o camera si stam tot impreuna!! vine tot timpul beat, ii fac mancare in fiecare zi si tot e nemultumit mereu (este foarte obositor pentru mine in conditiile in cre sunt zile cand nu ma pot ridica din pat), nu ma pot baza niciodata pe el si face asa de ani de zile! Am avut cancer si acum nu sunt deloc bine
..dar incerc sa ma recuperez si am nevoie de liniste
mai este si problema apartamentului pe care eu l-am trecut ca si co-proprietar cand i-am luat masina sa i-o pun pe numele lui pentru ca ii trebuia domiciliu in Bucuresti ca sa poata fi proprietar in 1993.
stiu ca singura solutie sa ma despart de el este sa plec eu in chirie, insa nu vreau sa stau cu copilul (major) sa stam in chirie cand noi ne-am creat toate conditiile in acest apartament de-a lungul vremii si imi este foarte greu ca si conditie fizica sa o iau de la capat...

va rog mult sa ma sfatuiti..ce pot face? as vrea ca eu si fata sa ramanem amandoua in apartament si el sa stea in chirie sau il voi ajuta cu tot ce pot, ba chiar vreau sa ramanem prieteni insa nu ma pot intelege deloc cu el..
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2020
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desfacerea casatoriei va interveni, divortul putand fi desfacut din culpa comuna sau din culpa exclusiva a sotului dumneavoastra.

Indiferent de doleante sotului dumneavoastra, retinand consumul constant de alcool, ca dependenta, instanta de judecata trebuie sa constate faptul ca relatia maritala este grav si iremediabil afectata.

In probatiune trebuie sa precizati unul sau doi martori, in vederea audierii.

Partajul trebuie realizat dupa desfacerea casatoriei prin divort.

Bunul imobil va poate fi atribuit dumneavoastra, avand in vedere situatia locativa, precum si faptul ca locuiti alaturi de copilul dumneavoastra.

Dumneavoastra il puteti despagubi pe sotul dumneavoastra cu o sulta, o suma de bani cu titlu de despagubire, conform cotei -parti din dreptul de proprietate.


Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luați-vă timp de gândire, faceți o introspecție și luația decizia optimă pt dvs.
În ipoteza în care desfacerea căsătoriei v-ar împlini, formulați o acțiune având acest obiect.
Cu privire la partaj, din cele învederate apreciez că aveți șanse mari să vi se atrubuie imobilul dvs însă va trebui să-i plătiți o sultă soțului, în măsura în care acesta a contribuit la obținerea bunului comun.
va multumesc mult pentru raspunsuri!
Daca alta solutie nu e si plec in chirie si depun actele de divort in instanta el poate spune ca eu am parasit domiciliu si astfel sa ii ramana lui apartamentul?
Iar ca martori, pot fi si copiii (majori)?
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, copiii nu pot fi audiati ca martori.
Nu ramane el proprietar daca plecati, dar are avantajul in atribuirea casei daca doreste, si sa va dea sulta .
Decat sa plecati si sa platiti chirie, puteti cere evacuarea lui ca masura de protectie. Deci adresati-va instantei si cereti emiterea unui ordin de restrictie si protectie si ca masura de protectie, evacuarea lui si obligarea lui de a urma un program de dezalcoolizare.
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2018
gi-jane2, moderator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu plecati!
Prevalati-va de un ordin de protectie in temeiul art 23 din legea 217/2003, cu mențiunea că în acest context va trebui să dovediți că integritatea fizica sau psihica ori libertatea vă este pusa in pericol printr-un act de violenta din partea acestuia!

După obținerea ordinului, urmează să intentați acțiunea de divorț.

Alte discuții în legătură

Partaj gomi gomi Sunt in divort............am o fetita de 4 ani care ramane cu mine si impreuna cu al meu sot avem un apartament cu 3 camere si o masina, achizitionate in ... (vezi toată discuția)
Divort Ovifod Ovifod Buna Ziua. Am o intrebare. Eu locuiesc cu sotia si copilul in apartament ANL in chirie. Am prins-o cu altcineva in apartament si acum suntem in divort. Am o ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate sfatui Danyta Danyta buna am 25 de ani si 2 copii sant casatorita de 8 ani si de 2 luni sotul meu a plecat de acasa cu o femeie cred a sunat de vro cateva ori in timpul acesta ce ... (vezi toată discuția)