avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna Ziua. Am o intrebare. Eu locuiesc cu sotia si copilul in apartament ANL in chirie. Am prins-o cu altcineva in apartament si acum suntem in divort. Am o inregistrare audio cu telefonul care confirma acest lucru. Ea nu vrea sa plece din apartament. Mentionez ca apartamentul e primit in chirie in timpul casatoriei dar in contract sunt trecut doar eu ca si chirias. Dupa divort am dreptul sa cer plecarea ei din apartament daca avem un copil care va ramane la ea? Nu vreau sa vin acasa si sa o gasesc cu amantul in apartament deoarece e violent si am cerut un ordin de restrictie pentru el. Pot in acest caz sa cer un ordin de restrictie si pentru ca el sa nu se apropie de apartament?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:01, 6 Iunie 2017
Dacă locuința copilului este stabilită la mamă, instanța de judecată poate atribui beneficiul contractului de închiriere către soție (cel mai probabil).
Dar eu am dreptul sa locuiesc in continuare acolo ?sau dreptul sa cumpar apartamentul in timpul divortului sau dupa ?poate sa ramana acolo chiar daca dovedesc in instanta adulterul ? Pot obtine eu custodia copilului in cazul dovediri adulterului ?
Stimate user, în lumea de azi corectă politic, adulterul nu este infracţiune , iar atribuirea locuinţei se face în favoarea celui care rămâne cu copilul.
Dovada dvs. poate vă ajută să se desfacă căsătoria din culpa soţiei, ceea ce e...nimic.
Vreţi să locuiţi în continuare cu soţia, copilul şi amantul soţiei cel agresiv?
Prevederile legale in ceea ce priveste atribuirea beneficiului contractului de inchiriere le regasiti in cadrul art. 324 NCC:

(1) La desfacerea căsătoriei, dacă nu este posibilă folosirea locuinţei de către ambii soţi şi aceştia nu se înţeleg, beneficiul contractului de închiriere poate fi atribuit unuia dintre soţi, ţinând seama, în ordine, de interesul superior al copiilor minori, de culpa în desfacerea căsătoriei şi de posibilităţile locative proprii ale foştilor soţi.
(2) Soţul căruia i s-a atribuit beneficiul contractului de închiriere este dator să plătească celuilalt soţ o indemnizaţie pentru acoperirea cheltuielilor de instalare într-o altă locuinţă, cu excepţia cazului în care divorţul a fost pronunţat din culpa exclusivă a acestuia din urmă. Dacă există bunuri comune, indemnizaţia se poate imputa, la partaj, asupra cotei cuvenite soţului căruia i s-a atribuit beneficiul contractului de închiriere.
(3) Atribuirea beneficiului contractului de închiriere se face cu citarea locatorului şi produce efecte faţă de acesta de la data când hotărârea judecătorească a rămas definitivă.
(4) Prevederile alin. (1)-(3) se aplică în mod similar şi în cazul în care bunul este proprietatea comună a celor 2 soţi, atribuirea beneficiului locuinţei conjugale producând efecte până la data rămânerii definitive a hotărârii de partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate locui in apartament anl dupa divort? yrysesty yrysesty Buna seara!Locuiesc impreuna cu sotul si copilul intr-un apartament ANL,de aproape trei ani.Din pacate,va trebui sa divortam.Vom fi evacuati din apartament de ... (vezi toată discuția)
Divorț, partaj vio_cris22 vio_cris22 Buna ziua! Locuiesc cu sotul intr un apartament ANL , eu fiind titularul de contract. Intentionez sa divortez dar nu stiu cum va fi cu locuinta , cine are ... (vezi toată discuția)
Art 324 din noul cod civil ContSters159442 ContSters159442 Buna ziua . puteti sa-mi spuneti daca art.324 din noul cod civil: Atribuirea beneficiului contractului de închiriere (1) La desfacerea căsătoriei, ... (vezi toată discuția)