avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Confiscarea telefonului în pauză: este legală ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Confiscarea telefonului în pauză: este legală acțiunea profesorului?

Buna ziua / seara.
Aș avea o întrebare în legătura cu confiscarea telefonului în incinta școlii. Acum câteva zile, am avut un caz neplăcut în clasă. Un coleg folosea telefonul in PAUZA, timp in care un profesor s-a apropiat de el și l-a confiscat. Repet, incidentul s-a petrecut in pauza. Conform regulamentului scolii: “Cerem permisiune in timpul orelor sau a altor activitati pentru a folosi telefonul mobil in caz de urgenta.” Este legală actiunea pe care o face profesorul?

Pe langă acest fapt, aș mai avea o intrebare. Drepturile omului sunt mai presus de regulamentul scolii?
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: dogele , utilizator 05:25, 2 Octombrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Dan... Eu vad aici savarsirea infractiunii de talharie, art.233 ncp! ,,Furtul săvârşit prin întrebuinţarea de violenţe sau ameninţări ori prin punerea victimei în stare de inconştienţă sau neputinţă de a se apăra, precum şi furtul urmat de întrebuinţarea unor astfel de mijloace pentru păstrarea bunului furat sau pentru înlăturarea urmelor infracţiunii ori pentru ca făptuitorul să-şi asigure scăparea se pedepsesc cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi." Gresesc?! Colegul tau, chiar minor fiind, poate face o plangere penala pe care sa o trimita cu confirmare de primire la parchetul de pe langa judecatoria de domiciliu. ATENTIE! Nu la militie, la parchet/procuratura! Adresa o gaseste pe net.



Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2018
dogele, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confiscare telefon in timpul pauzei. Dan GR Dan GR Buna ziua / seara. Acum cateva zile in urma a avut loc un caz, care dupa parerea mea nu este in regula. In timpul pauzei , repet , in timp:ul pauzei un ... (vezi toată discuția)
Profesorul i-a furat telefonul unei prietene George1000 George1000 Un profesor i-a confiscat telefonul prietenei mele pe motiv ca a primit un sms desi i-a incheiat mediile chiar azi si nu mai are ora cu el ca sa aiba cand sa ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridică trailer1234 trailer1234 Buna seara! In cazul in care un agresor opreste doua persoane, le ameninta ca in cazul in care nu ii vor da bunurile le va ucide, pe una o deposedeaza de un ... (vezi toată discuția)