avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperarea drepturilor salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperarea drepturilor salariale

pe luna a VIII-a s-a primit jumatate din salar si de atunci nimic, este o intreprindere de productie, patronii ne-au promis ca din vinzarea produsului finit ne vor da salariile restante; dar nu s-au tinut de cuvant. ii putem determina cumva pt. a putea sa ne primim drepturile salariale? produsul finit il duc patronii pt.vanzare;putem sa refuzam patronii sa incarcam produsul finit daca ei nu ne dau bani? multumesc;sper sa primesc si un raspuns
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 20:35, 10 Noiembrie 2009
de ce nu mergeti sa faceti o sesizare la ITM?!
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
madalina85, utilizator
Puteti sesiza ITM dar nu este sigur ca masura lor va fi respectata de angajator. Cel mai sigur este sa actionati in judecata firma, ca litigiu de munca nu platiti taxa de timbru.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
ContSters42179, utilizator
intr-adevar nu puteti sa fiti sigur ca cei de la ITM isi vor face datoria dar merita sa incercati. Sunt in situatia in care peste 2 zile am infatisare cu firma la care am lucrat pentru aceeasi problema asa ca iti dau un sfat sincer sa te gandesti de 2 ori inainte sa dai firma in judecata indiferent ca legea e de partea ta si nu faci altceva decat sa iti aperi drepturile.
II poti da in judecata daca sti ca iti permiti un avocat si sa platesti expertiza ( asta in cazul in care vei pierde cazul) .
Nu aveti reprezentanti ai salariatilor sau sindicat astfel incat sa ridicati problema in numele salariatilor?

Este mai bine daca sesizarea la ITM este in nume colectiv.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca liliana alba liliana alba Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat cu ce este de facut in urmatoarea problema: Tatal meu lucreaza la o firma de constructii si nu a luat salariile ... (vezi toată discuția)
Eploatarea angajatelor carmen silva carmen silva Buna ziua, Am o cunostinta care lucreaza intr-o firma privata. Patronul firmei le obliga pe angajate sa ramana peste programul de opt ore care 2 ore pe zi ca ... (vezi toată discuția)
Salariat care vinde secretele firmei leomatt leomatt Buna ziua unul din salariatii nostri, care momentan e in concediu de odihna, s-a dus sa se angajeze la o firma concurenta, dar grav este ca a si vandut firmei ... (vezi toată discuția)