Am cumparat in 1996 casele cfr fara terenul din curte.Pot cumpara terenul prin uzucapiune?Daca am construit pe acest teren fara autorizatie platesc amenda?Mentionez ca autorizatia nu am avut de unde sa o iau pentru ca primaria s=a judecat cu cfr pentru pamantul din curti.Multumesc
Situatia e un pic mai complexa si trebuie analizata prin raportare la toate actele pe care le aveti. Ati cumparat niste case si ati construit altele, pe acelasi teren, fara autorizatie?cum ati cumparat respectivele case care existau pe teren? - trebuie vazut contractul.
pentru constructie fara autorizatie - puteti primi amenda, sau mai rau, nu vreau sa va sperii si puteti fi obligata la demolarea acestora.
dobandirea unui bun prin uzucapiune nu se realizeaza prin cumparare, uzucapiunea este un alt mod de dobandire a proprietatii, diferit de operatiunea de vanzare-cumparare. Daca sunt indeplinite conditiile uzucapiunii, se solicita instantei de judecata constatarea intervenirii uzucapiunii.
Buna ziua,am cumparat vechile cantoane cfr,fara a ne vinde si terenul din curte.Am cumparat doar locuintele si pamantul de sub ele.Vecinii au construit ,s-au intins si pe terenul necumparat si pentru vecini am intrebat,eu nu am decat o magazie din lemn.Multumesc
Drept proprietate
poppsq
Soacra mea detine 2500mp de teren in gospodaria mostenita de la parintii ei decedati. Cumnata-mea a construit o casa pe o jumatate teren ca un upgrade al unor ... (vezi toată discuția)