avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat în 1996 casele CFR fără terenul din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat în 1996 casele CFR fără terenul din curte. Pot cumpăra terenul prin uzucapiune?

Am cumparat in 1996 casele cfr fara terenul din curte.Pot cumpara terenul prin uzucapiune?Daca am construit pe acest teren fara autorizatie platesc amenda?Mentionez ca autorizatia nu am avut de unde sa o iau pentru ca primaria s=a judecat cu cfr pentru pamantul din curti.Multumesc
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cica elena , utilizator 15:37, 8 Octombrie 2018
Buna ziua,

Situatia e un pic mai complexa si trebuie analizata prin raportare la toate actele pe care le aveti. Ati cumparat niste case si ati construit altele, pe acelasi teren, fara autorizatie?cum ati cumparat respectivele case care existau pe teren? - trebuie vazut contractul.

pentru constructie fara autorizatie - puteti primi amenda, sau mai rau, nu vreau sa va sperii si puteti fi obligata la demolarea acestora.

dobandirea unui bun prin uzucapiune nu se realizeaza prin cumparare, uzucapiunea este un alt mod de dobandire a proprietatii, diferit de operatiunea de vanzare-cumparare. Daca sunt indeplinite conditiile uzucapiunii, se solicita instantei de judecata constatarea intervenirii uzucapiunii.

O zi buna,
Jasmine
Buna ziua,am cumparat vechile cantoane cfr,fara a ne vinde si terenul din curte.Am cumparat doar locuintele si pamantul de sub ele.Vecinii au construit ,s-au intins si pe terenul necumparat si pentru vecini am intrebat,eu nu am decat o magazie din lemn.Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept proprietate poppsq poppsq Soacra mea detine 2500mp de teren in gospodaria mostenita de la parintii ei decedati. Cumnata-mea a construit o casa pe o jumatate teren ca un upgrade al unor ... (vezi toată discuția)
Amenda primarie refuz demolare baraca de lemn silversentinel silversentinel Buna. Am o nelămurire. Avem o baraca din lemn, fara fundatie care este amplasata chiar lângă gardul vecinilor. Problema este ca ei și-au clădit o ... (vezi toată discuția)
Am construit o camera de 35 m2 (garsoniera)fara autorizatie de constructie 25mihai 25mihai Buna ziua, Am construit o casa fara autorizatie de contructie si fara nimic,acum 2 ani am turnat fundatia si am tras apa si canalul in ea si acum o luna am ... (vezi toată discuția)