avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungire CIC in baza certificatului de handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungire CIC in baza certificatului de handicap

Buna ziua,

Am o salariata aflat in CIC pana la data de 06.03.2019, cand copilul impineste 2 ani. Mi-a adus de curand un certificat de handicap al copilului si o cerere in care solicita prelungirea CIC pana la data de 06.03.2020.

Am facut decizie de prelungire a suspendarii pana la data solicitata, iar in Revisal am facut o modificare pe suspendarea initiala, am schimbat doar data de sfarsit a suspendarii, am pus 06.03.2020.

Pe Raportul din Revisal, nu imi mai apare perioada de suspendare initiala pentru ca, intr-un fel, datele s-au suprapus, iar doamnele de la DGASPC au spus ca trebuia sa inchid intai CIC-ul initial, pana la data de 06.02.2019 (ca sa se vada si ultima luna a tatalui!!!) si prelungirea sa o inregistrez ca o suspendare noua incepand cu 06.02.2019 pana la 06.03.2020.

Cum credeti ca este corect sa procedez?

Va multumesc!

Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
larisalaly, utilizator
Cel mai recent răspuns: larisalaly , utilizator 12:25, 10 Octombrie 2018
salariata solicita prelungire cic, ceea ce este normal in baza certificatului de handicap.
la primarii sunt tot felul de politici, trebuie sa fiti pe pozitii ca altfel va plimba,
Ati facut bine, ii dati salariatei decizia de prelungire suspendare si raport din revisal.
CIC este pana la 2 ani (si tb sa se intoarca cel putin cu 60 zile inainte pentru a primi stimulent de insertie pana face copilul 3 ani, sau cu 30 zile inaite, luna tatalui), sau pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap si cu aceeasi procedura de intoarcere, (si tb sa se intoarca cel putin cu 60 zile inainte pentru a primi stimulent de insertie pana face copilul 4 ani, sau cu 30 zile inaite, luna tatalui)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt corecte ambele variante si cea propusa de DGASPC si cea efectuata de dvs.

In speta, tatal poate intra in CCC si in luna a 36-a.....
Va multumesc pentru raspunsuri!

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire cic, stimulent Dana87G Dana87G Angajatorul, la revenire din concediul de crestere copil 2 ani, este obligat sa ma primeasca pe aceeasi functie timp de 6luni sau de 12luni cat primesc ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie tata econo econo Tatal a beneficait de cic pentru ca mama nu realizeaza venituri.Copilul implineste 2 ani in 2.11.2014. Tata se reintoarce la munca incepand cu 3.10.2014? ... (vezi toată discuția)
Ccc luna aferenta tatalui CATIS CATIS Vreau sa ma intorc pe1 septembrie la munca (CCC-ul meu de 2 ani se termina pe 15 ianuarie 2017). Tatal ar trebui sa intre in luna lui de concediu la 1 ... (vezi toată discuția)