avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Poate fi modificat continutul articolului 152 din ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Poate fi modificat continutul articolului 152 din Constitutie?

Stim continutul articolului 152, intrebarea fiind urmatoarea. Prevederile acestui articol care interzice modificarea unor articole din Constitutie, pot fi modificate - evident, prin respectarea 151 si 150?
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: danhaiduc , utilizator 17:58, 30 Iunie 2019
Suprimarea acestui articol ar putea conduce la "suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora". De modificat se poate deci modifica doar in anumite limite, cel putin daca parlamentarii o fac in mod legal si nu suntem ocupati de rusi.
Intrebarea a fost clara, nu ma refeream la continutul lui 152 si la faptul evident ca pot fi modificate anumite articole din CR, ci doar la ipoteza de modificare a lui 152.
În interpretarea mea, nu este nicăieri vreo interdicție să modifici articolul însuși.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate in cazul renuntarii la cetatenie doruforum doruforum Am urmatoarele doua intrebari: - ce se intampla cu bunurile (terenuri/imobile) aflate in proprietate daca renunti la cetatenia romana? Esti obligat sa vinzi ... (vezi toată discuția)
Imagine terfelita voislova voislova Se poate da in judecata un ziar local pentru un artcol prin care iti lezeaza grav dreptul la imagine si sa-l obligi sa blogheze pagina online cu articolul ... (vezi toată discuția)