avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... registru unic de control
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

registru unic de control

Buna ziua!
suntem un magazin apicol autorizat in Timisoara, au venit in control cei de la Politoa Locala si ne-au solicitat REGISTUL UNIC DE CONTROL. Am rugamintea sa-mi spuneti daca este legal sa complecteze cei de la Pol. Locala in acest registru. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tonidraghici , utilizator 19:06, 10 Octombrie 2018
LEGE nr. 252 din 10 iunie 2003 privind registrul unic de control

ART. 1
(1) Contribuabilii, persoane juridice înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, autorizate potrivit legii, au obligaţia sa ţină registrul unic de control.
(2) Celelalte categorii de contribuabili pot tine registrul unic de control, în funcţie de opţiunea acestora.
ART. 2
(1) Registrul unic de control are ca scop evidentierea tuturor controalelor desfăşurate la contribuabil de către toate organele de control specializate, în domeniile: financiar-fiscal, sanitar, fitosanitar, urbanism, calitatea în construcţii, protecţia consumatorului, protecţia muncii, inspecţia muncii, protecţia impotriva incendiilor, precum şi în alte domenii prevăzute de lege.
(2) Evidentierea controalelor în registrul unic de control, prevăzută la alin. (1), se face cu semnăturile reprezentantului legal al contribuabilului şi organului de control.
ART. 3
(1) Contribuabilii prevăzuţi la art. 1 alin. (1) au obligaţia de a prezenta organelor de control registrul unic de control.
(2) Organele de control au obligaţia de a consemna în registru, înaintea începerii controlului, următoarele elemente: numele şi prenumele persoanelor împuternicite de a efectua controlul, unitatea de care aparţin, numărul legitimatiei de control, numărul şi data delegaţiei/ordinului de
deplasare, obiectivele controlului, perioada controlului, perioada controlată, precum şi temeiul legal în baza căruia se efectuează controlul.
(3) Organele de control prevăzute la art. 2 sunt obligate ca înainte de începerea acţiunii de control sa consulte actele de control încheiate anterior, care au legatura cu domeniul lor de activitate, pentru a cunoaşte constatările făcute, măsurile stabilite şi stadiul îndeplinirii lor.
(4) Controlul se poate desfasura numai după consemnarea în registrul unic de control a datelor prevăzute la alin. (2).
(5) În situaţia neprezentarii registrului unic de control, verificarea se efectuează, iar cauzele neprezentarii se consemnează în actul de control.
ART. 4
După finalizarea controlului, în registrul unic de control se înscriu obligatoriu numărul şi data actului de control întocmit.
ART. 5
(1) Registrul unic de control se numeroteaza, se sigileaza şi se păstrează de reprezentantul legal al unităţii verificate sau de inlocuitorul acestuia.
(2) Registrul unic de control se tine la sediul social şi la fiecare sediu secundar pentru care s-au eliberat avize/autorizaţii şi/sau acorduri de funcţionare.
ART. 6
(1) Registrul unic de control se eliberează, contra cost, de direcţiile generale ale finanţelor publice din raza teritorială unde îşi are sediul social contribuabilul, pe baza certificatului de înregistrare, în cazul comercianţilor, şi pe baza certificatului de înregistrare fiscală, în cazul
celorlalte categorii de contribuabili.
(2) În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, contribuabilii vor achizitiona registrul unic de control de la direcţiile generale ale finanţelor publice prevăzute la alin. (1). de la data înregistrării, sa achizitioneze registrul unic de control.
ART. 7
Constituie contravenţii următoarele fapte:
a) neachizitionarea registrului unic de control de la direcţiile generale ale finanţelor publice din raza teritorială unde îşi are sediul social contribuabilul, în termenul prevăzut la art. 6 alin. (2) şi (3);
b) neprezentarea registrului unic de control la solicitarea organelor de control specializate, potrivit prevederilor art. 3 alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul unic de control monacostache monacostache Buna ziua, Daca o societate isi muta sediul social in alt sector este obligata sa achizitioneze un alt registru unic de control si un alte registru de ... (vezi toată discuția)
Registrul unic de control vs. schimbarea sediului social leuca_luminita leuca_luminita Buna seara! Ma poate lamuri cine daca sunt nevoita sa achizitionez un nou Registru Unic de Control in situatia in care imi schimb sediul social? Am mutat ... (vezi toată discuția)
Registru unic de control pfa Cristian 01 Cristian 01 Este obligatoriu registru unic de control la un pfa cu activitate taxi ? Eu stiam ca nu si acum cand am dat drumu la activitate si am fiscalizat casa de ... (vezi toată discuția)