avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... lipsa fiscal pt masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

lipsa fiscal pt masina

In urma cu cativa ani am vandut o masina pe care noul proprietar nu a inmatriculat-o.Intrucat nu-si plateste rovinieta mi-au venit mai multe amenzi, insa pe una din ele am contestt-o in termen.Am avut castig la judecatorie, dar la tribunal, CNADR-ul facand apel mi s-a cerut fiscalul pe care nu-l am.Ce se intampla in acestcaz?
Cel mai recent răspuns: dumitrucera , utilizator 17:48, 12 Octombrie 2018
Este temeinic sa nu puteti prezenta certificat fiscal atat timp cat ati instrainat vehiculul
Puteti dovedi in instanta ca nu mai sunteti proprietarul de fapt si de drept al vehiculului prezentand documentul de instrainare auto
Dovediți cu contractul de v-c. Dați în judecată persoana căreia i-ați înstrăinat mașina.
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
tonidraghici, utilizator
Mergeti la Politia Rutiera sa se faca consemnare ca masina a fost instrainata catre X la data de....Daca in termen de maxim 90 de zile de la inregistrare nu se fac actele , masina se va suspenda din circulatie

In cazurile în care se schimbă proprietarul unei mașini, Codul rutier stabilește o perioadă mai mare (90 de zile) în care noul proprietar să fie obligat să notifice autorităților tranzacția. În caz contrar, înmatricularea automobilului este suspendată automat, iar cel care circulă cu acesta riscă o amendă de până la 2.900 de lei. Prevederile respective se aplică din data de 20 mai 2018.
Circularea pe drumurile publice cu mașinile a căror înmatriculare a fost suspendată este interzisă și poate fi sancționată cu amenzi drastice, se arată în Ordonanța Guvernului nr. 14/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial în august 2017, iar prevederile referitoare la suspendarea înmatriculării se aplică de la data de 20 mai 2018.


Persoanele care circulă cu autovehicule a căror înmatriculare a fost suspendată riscă următoarele sancţiuni:

– între 9 şi 20 de puncte-amendă, respectiv o amendă de la 1.305 lei la 2.900 lei;
– reţinerea certificatului de înmatriculare al vehiculului, cu eliberarea unei dovezi înlocuitoare fără drept de circulaţie;
– retragerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.


Apoi inaintati o copie a contractului si a formularului prin care ati scos-o de la fisc si inaintati-le catre adresa de domiciliu la fisc pentru a fi luat in evidenta
In mare cam astea ar fi primele miscari

APOI ...In cdrul procesului care-l aveti invocati

Decizia I.C.C.J nr. 4/05.03.2018 în dosarul nr. 2876/1/2017– Completul competent să judece recursul în interesul legii, în materie civilă a admis recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Cluj şi, în consecinţă, a stabilit că, în interpretarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor art. 8 alin. (1), raportat la art. 7 şi art. 1 alin. (1) lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările şi completările ulterioare:

în cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului, fostul proprietar pierde calitatea de utilizator şi de subiect activ al contravenţiei constând în fapta de a circula fără rovinietă valabilă;
Acest lucru se face cu dovada transmiterii dreptului de proprietate se face potrivit dreptului comun.


B A F T A !!!!
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
DenisRif, utilizator
Problema este ca nu am fiscal pt ca , afland ca impozitul este foarte mare, am instrainat masina la ceva timp dupa cumparare, fara a o mai inregistra la fisc.Ce fac in aceasta situatie, neputand prezenta in instanta fiscalul.Cum ma pot apara si care sunt consecintele neprezentarii documentului solicitat.Din cate am vazut chiar instanta poate solicita adm. financiare fiscalul.Ce se intampla cand se va primi adresa ca masina nu a fost declarata la fisc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu cumparatorul unui autovehicul mdogaru27@yahoo.com mdogaru27@yahoo.com Buna ziua, In data de 25.09.2019 am vandut autovehiculul proprietate personala unei persoane fizice. Am incheiat contract de vanzare cumparare cu aceasta si ... (vezi toată discuția)
Contestatie rovinieta persoana fizica leorot leorot Ieri conduceam auto proprietate personala dinspre Slatina spre Bucuresti. Exact la intrarea pe autostrada astepta pasnic un echipaj al politiei rutiere. si ... (vezi toată discuția)
Respingere plangere contraventionala rovinieta previas previas Societatea a primit o amenda pentru lipsa rovinietei in anul 2011 .A facut plangere contraventionala ,intrucat autovehiculul a fost vandut cu factura in anul ... (vezi toată discuția)